Sunday, February 14, 2016

Project Let's Try & Lepak Here

Cuti CNY tak ke mana².. Kebetulan Radie balik, so kitorng try beberapa tempat makan/ lepak yg blum pernah try lagi sblm nie..Taklah asyik² lepak kedai keropok sagu (^^")

So.. first try kami - Sara Noodle Boat.. terletak bersebelahan dgn Restaurant Sara Thai, dan berhadapan dgn tapak lokasi bekas sekolah SM St. Thomas yg lama..


~kredit to Uda; tukang amik gambar (^_^)   


Sblm nie duk dgr member opis cerita pasal boat noodle.. tp diorng makan yg kat KL.. Since kat Kuantan pun ada.. so kami try jer yg kat sinie (^_^)..

Signature dish-nyer: Pulut Mangga.. but for me.. so-so jer rasa dia (^^").. but overall Ok..


Noodle boat.. plus green tea yg fames katernya




Then.. di hari yg lain pulak (^_^).. kami try Shell Out (kuantan style).. Lokasinya di kawasan Medan Warisan; berhadapan Giant-seberang jalan besar.

Nama kedai: Nasi Lemak Sotong Gergasi.. Tp malam tue diorng baru try buat shell out nie.. so nasi lemak sotong gergasi dah xder..dan maybe nanti akan dinaikkan tanda nama kedai yg baru (^_^)..




Ada dua pilihan set dan satu set untuk dua org makan. Set biasa seperti yg kami ambil nie.. Kalau set special.. ada top-up sotong gergasi katanya.. tp kami amik yg biasa jer dulu..

Menu femes lain- Jus buah gelas besar (^_^)..


Dan.. last Project Try and Lepak kami ialah Kopi Akar.. tempat nie Ipah yg suggested.. walaupun cam pelik sbb menu dia mcm menu sarapan pagi.. tp layann.. (^_^)





Lokasi kedai berkonsepkan nature nie ialah di jalan Besar, Kuantan; in between OCBC bank and UOB bank-benteng.. juga berhadapan wisma kastam..

Operation hour.. pkl 4.00 pm-3.00 am kalau tak silap.. Btw, kopi dia rasa sebijik mcm kopi vietnam.. dan Che Pah tiada dalam gambar sebab dia lambat sgt sampai (^^,)..


Oh!.. before that, aku ngan Uda sempat layan Ola Bola.. tapi hanya kitorng berdua.. Radie dah tgk; dan Ipah x minat bola (like we do!? hehe).. but the movie was awesome..

Never thought that it would be that good..the spirit of togetherness and teamwork should also be within all of us.. Like Ali said.. "Kita menang sama-sama, kita kalah pun sama-sama!"

Love you Ali!! Hahaha.. key bye!


Ole..ole.. ole.. oleee...



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...