Wednesday, April 18, 2007

Day 17: Gosh.. I am soooooo lucky, today!!

Hari nie kitorng keluar awal.. sbb kawan kak Eta dah sampai kat Stesen Euston.. so nak tak nak terpaksa berebut-rebut dengan warga kota yg nak pegi kerja (^^,) mmg sesak giler aaa kat tube station tadi.. Berhimpit-himpit mcm dlm tin sardine...

Mujurlah time pegi kerja.. so masing² masih wangi (^^i).. nak² mamat kiyut yg bermata hazel,berkot hitam, berkemeja light purple, berlesung pipit di pipi kiri dan yg mempunyai senyuman paling.. errr..

ehem.. er... maksud aku, mamat yg berdiri betul² kat sebelah kanan aku tadi, wangi sungguh.. teringin jer nak tanyer.. pakai minyak wangi cap aper yer? Polo Ralph Lauren ke? (^^! ).. ~err.. obvious sgt ker? alaa.. dah dier kiyut, aper slhnyer usha (^^!!)

Nasib baik kejap jerk bersesak² nie.. sampai kat Oxford Street. ramai yg turun.. termasuk abg bermata hazel tue tadi.. biler lelama bersesak cenggitue semua darah dah naik sampai ke kepala..

Nak2 biler berdiri dekat-dekat ngan abg bermata hazel tue...buat hati fumi berdebar-debar ajerk.. eheh(^^`) .... hampir² nak berdarah hidung pengsan tadi .. (^^!!)

Then sampai kat Euston, kitorng carik kak Therase, biler jumper dier. Kitorng decide untuk berpecah.. Kak eta gerak ngan member dier.. aku ngan uda memulakan x-plore race kitorng sendirik..

Antara tempat yg kitorng sempat jejaki untuk hari ini ialah London Zoo, Baker street-Sherlock Holmes + Madame Tussauds, Trafalgar Square, WestMinster -House of Parliament.. Big Ben, London Eyes dan Aquarium..




Dlm 7.15 kitorng try contact kak Eta.. rupa² diorng kat China Town, sedang bergumbira (^^,)… Actually diorng turun ke China town selepas bereskan semua urusan Kak Theresa tue tadi.. dah lewat petang baru jalan² kat China Town…

So kitorng pun bergegaslah ke sana.. sbb nak tgk gak camner rupernyer China Town di London nie..selalunyer, pegi petaling Street ajer (^^!!)..

Sesampai kat sana.. rasa lapar laks.. kitorng pun cariklah restoran yg halal atau jual masakan seafood.. akhir nyer jumper satu restaurant nie.. org mesia, asal dr ipoh.. so masing² lepas gian sbb dah lama x makan masakan mesia.. (aku xder aa gian sgt .. saja² jer blakon cam gian gak (^^!!)..)

lepas makan.. Kitorng balik ke hotel... naik bilik kejap.. b4 turun balik untuk hantar kak Theresa ke Station Vauxhall..

Erm.. baru lepas lepak² kat luar nie tadi.. cantik pemandangan malam kat tebing Sg Thames nie.. kak Theresa dah naik tube dah.. hope dier sampai Dundee dengan selamatnyer… (^^)..




//adeh... malasnyer nak packing beg, esok nak pg Portsmouth dah.. huhuh selamat tinggal hotel yg cantik, selamat tinggal big Ben.. selamat tinggal tube yg sesak & abg kiyut berbaju purple (^^!!)..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...