Saturday, December 27, 2008

Sepetang di Aquaria KLCC

kitorng sampai di aquaria lewat tengah hari tadi..

3 tahun lepas aku dah pegi dah aquaria nie.. kali nie, aku sampai lagi.. dgn harapan ada haiwan baru/ perubahan yg boleh memberi rasa berbaloi (^^,)

So, Selepas beli tiket.. we all pun mulalah menghayati alam lautan selama hampir 2 jam..





Walaupun aku rasa enjoy, tp aku agak kecewa dan terkilan.. sbb hanya 15% jer pembaharuan yg ada kat situe...

Itu pun hanya tukar ikan nemo, masuk ke aquarium lebih besar, then kuda laut dlm tempat lama nemo.. tambah 3 kolam kecil kat depan pintu masuk, dan harga tiket yg naik lebih 80%
~ sungguh hampa ( -_')

yer.. yer.. i admit laa.. ader lah tambah dua tiga jenis haiwan baru.. tp still x rasa kagum pun hahahha... setakat letak tapak seleman depan pintu masuk... faedahnyer?(^^i)


Erm.. ( ^_')

lagik satu.. mana peginyer the cute AquaBoy yg jaga depan pintu tunnel dulu tue hah? Hah?.. Mana? Mana dier?(ò_ó)




Bukan lah tak best.. tp biler pg kali kedua, kiter perlukan something new yg bleh beri impact kagum setiap kali lalu lorong² redup dlm aquaria tue..

Diorng perlu buat tarikan baru yg lebih gah atau lain drpd yg lain... kalo nak naikkan harga nak suh org ramai datang lebih drpd sekali...


oh! ('.^ )

kenapa xder penguin erk? Rasanyer maca ada terdengar dulu diorng nak tambah satu kawasan untuk penguin sbg tarikan baru Aquaria KL nie. Kalo ader penguin yg ader jambul tue mesti lagik best rasanyer..



Website : Aquaria KLCC


// Nasib baik geng trip kali nie best-best belaka.. (^_^)v

6 comments:

amoi said...

camna ko leh ingat semua tpt ikan2 tu ek?aku rasa cam aku tak ingat jek..aku tak mkn tempe kot ek...ahahahaha :P

skrg tiket dah harga berapa?dulu aku masuk aku beli tiket masa promosi kat mid veli...rm20 tak salah aku...

NedLi Natalisz said...

aku ingat sgt, sbb aku bergambar di setiap tong ikan/ aquarium tue (^^i) ~ lain kali makan tempe & minum soya banyak2 yer (^_^)

masa aku pegi dulu.. harga dier belas jerk...sekarang dah RM28

OnaX said...

aini... sorry for making u disappointed wit d'trip... huhuhu

but anyway, ko kena citer pasal mamat yang asyik follow kita tuh and then tunjuk gambar hasil tangan mamat tuh gak... ahakss....
~we should thak him man... heee~

hopefully lepas nih kita dapat gi tempat yang lagi best... (aku dah dapat member yang kaki mancing ~~agak laaa....~~ tapi dia selalu mancing udang.... haha)

NedLi Natalisz said...

ala.. mamat tue x kiyut..
perlu ke citer? (^^i)

kuizikel said...

ahah.. sungguh bias ko ned..

knapa aku x suka gi aquaria a.. tidakkkkkk..

jom gi petrosc.. x penah gi lagi..hooho

NedLi Natalisz said...

aku kan rupalistik(^^i)

petrosc? best ker?
bukan tempat untuk budak2
skolah je ker?

hahha.. nanti plan erk?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...