Sunday, July 11, 2010

Day 7 : London.. we came, we saw, we lost





13 June 2010 [Sunday]
Perlu check-out.. sehari jer bleh tido kat Malaysian Halls, dah penuh ne~ tp macik jaga kaunter tue kata.. bleh jer kalo nak sambung sbb ader org yg book tp x masuk.. tp Uda dah book Travelodge, so kena pg sana laks..

Dlm pkl 10 keluar dr Malaysian Halls.. jalan² dan ronda²+ beli souvenir area Bayswater.. banyak gak kedai yg jual harga berpatutan..



Malaysian Halls


Then gerak ke Camden Lock Market; Ramai org mesia berniaga kat sinie (^_^) tp mostly Chinese laa.. Camden Market nie mcm petaling st pun ader gak.. hahaha.. banyak brg² pasar malam (^^i).. tp harga xleh blah, baik beli kat mesia jer.. so jalan² cuci mata jer laa..



Camden Lock Market


Dalam pkl 12.. we all gerak ke Mooregate.. Travelodge we all kat situe.. so check in, lunch & tunggu masuk waktu utk solat dulu baru keluar balik.. sambung jenjalan..

Tempat tuju pertama ialah.. Museum of London – we all sesat dan x jumper pun museumnyer (^^’).. penat dah jalan kulur-kilir.. patutnyer bawak tom-tom uda kan? (^^!)..



Bank of England


seriously dah ikut arahan nie.. tp sesat gak (^^’)


Then.. kitorg try cari British Museum.. jauh gak menapak dr tube station, tp nasib baik jumpa.. (^^,) Museum nie ada pameran kesenian.. so ramai org yg suker seni² dtg sinie.. termasuk sorg artist dr mesia nie.. tp kitorng x kenal pun dia sapa (^^i).. gome ne~




British Museum




Lepas lepak² dan bergumbira di British Museum, sambung naik tube turun kat Goody St & Gower St pulak.. Nak cari Pollock’s Toy Museum (^_^).. asyik gi museum jer ne~.. Tp kurg bernasib baik lagi kali nie..



Pollock’s Toy Museum


Museumnya jumpa.. tp frust sangat.. museumnyer sgt kecik.. actually kedai kecik jerk, camner bleh kasik nama toys museum ntah (^^i).. then tutup plaks tue.. haha ~Baka desu!

Then try bekejar ke Baker St.. nak gi Sherlock Holmes, kedai Beatles dan Madame Tussauds.. tp mmg rezeki kami hari nie hanya untuk berjalan², cuci mata dan amik gambar shj (^_^).. sampai Baker st pun pkl lima lebih.. dah xleh buat aper-aper pun.. redha jer (^^,)



Tepi jalan, area Baker St


Madame Tausaud


Sherlock Holmes Statue


~Abg ensem berbaju hitam kat kiri tue gelak (^^').. haha.. sakan sgt bergambar ne~(^^i)



London Beatles Store




Untuk melegakan dan menggembirakan hati, kami turun ke Trafalgar Square dan melepak² .. Lama gak laa kat sinie.. saja nak ilang lenguh kaki.. Tapi tempat nie mmg ramai org melepak pun.. bagai² bangsa ader (^_^)













Adeh (‘_^ )…

Bergambar mcm x ingat dunia ne~ (^_^’)


Then memula ingat nak turun ke Tower Bridge, bleh gak menikmati pemandangan senja tp x jadi sbb Circle + District Line tutup.. then xder tube station yg lebih dekat utk jalan kaki ke sana.. paling hampir pun Embankment.. mmg bleh patah kaki kalo nak pegi jugak (^^!)



Embankment...



So cancel Tower Bridge hari nie.. esok jer laa..


ermm.. (^__^)

Hari nie habis begitu shj.. sekadar nak memenuhi tuntutan daily “brief walk” kami jer kot (^^i) ~9 hours walking around London jer activity we all hari nie.. ne~? (^_^)..



.. Kairo!.. Minna Kairo!



------------------------------



Oh!.. terjumpa Laksa Udang kat Tesco, on the way nak balik ke Mooregate Travelodge tadi..







OK-lah.. ( ^_’)

Sambung esok yok..



(..Sila klik pd gambar collage, untuk paparan lebih besar (^_^)v..)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...