Friday, April 20, 2007

Day 19: Jalan-jalan di Gunwharf Quays





Hari nie kitorng menapak dr hostel, menuju ke Spinnaker tower yang terletak di Gunwharf Quays.. actually kitorng bukan nak lawat Spinnaker tue sgt.. tp nak gi lawat gedung² jualan yg ader kat sekitar situe (^^!!)..

So selepas Breakfast tadi.. kitorng htr Kak Eta yg nak pegi Isle of Wight kat tempat harvercraff port tue tadi.. pastu kitorng sambung jalan sampai ke perlabuhan tue.. so sepanjang jalan tue.. mmg lalu banyak kawasan ‘bersejarah’ dan kawasan yg agak menarik di sinie…

Actually kawasan kat sinie biasa-biasa ajer.. tp satu jerk aku suker.. kat sini lenggang giler.. kereta yg lalu lalang pun boleh dikira (^^,)..

kalo nak diibaratkan, punyerlah lengang nyer kawasan nie.. sampai boleh baring² kat atas jalan (^^)..





Lepas penat window shopping, lunch kat WaterMargin, lepak² kat tepi kawasan kapal layar berlabuh, bergambar kat replika² peperangan.. dan borong coklat Cadbury… kitorng rasa.. better balik la.. sbb kalo x balik.. ader plaks org jumper 2 org budak mesia yg tertido kat tepi laut nie kang (^^!!).

Hala balik.. kitorng naik bas ajerk.. penat aa x larat nak menapak lagik… baik sungguh pacik driver bas kat snie.. sebenarnyer dier tak lalu kat kawasan hostel kitorng tue. Tp sbb kami.. dier lalu… tq pacik… I love u (^^!!)..



// Kak eta balik dlm pkl 7 lebih.. dier bawak balik ole-ole dr Isle of Wight untuk aku!! pasir warna-warni tue sgt canntikk!!!.. tq kak eta.. I love u too!! (^^)..



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...