Thursday, September 16, 2004

Brunei Darussalam

Masjid Omar Ali Saifuddin, Brunei



Hohoho.. seawal pagi we all dah bertolak ke Brunei.. Dr Miri, cuma sejam setengah utk sampai di sempadan Brunei.. dan utk ke Bandar Seri Begawan perlukan 2 jam perjalanan je lagi..

Destinasi pertama ialah Maktab Sains Paduka Seri Begawan Sultan.. saja jer lawat sekolah elit kat Brunei nie… katanyer hampir semua kerabat diraja Brunei pernah belajar di sekolah nie…

Then kitorg pegi ke Bandar Seri Begawan ~ nama bandar nie diambil sempena nama baginda sultan terawal Brunei, Paduka Seri Begawan Sultan.

Since naik bas kan, dan trip nie hanya trip balik hari, so x banyaklah tempat menarik yg dpt lawati… kebanyakkannyer hanya dpt dilihat dr atas bas jer.. (^^,)



Malls berhampiran Kampung Air


Last sekali, kitorng singgah kat kawasan perkampungan air yg sangat terkenal kat Brunei nie. Sementara menunggu waktu utk balik semula ke Miri,we all lepak² sambil minum² kat situe (^_^)



Boat penambang


Pemandangan biasa di Kampung Air



Erm… ('_~)

Walaupun kejap jerk.. tp ader beberapa perkara yg menarik perhatian aku (^^,).. aku suker papan-papan tanda kedai diorg yg bertulisan jawi.. cam comel jerk…(^_^)

Oh!... Since Tengku Mahkota Brunei baru beberapa minggu melansungkan perkahwinan, so setiap bangunan ader dipasang banner ucap selamat & tahniah… sgt meriah aku rasa majlis yg berlangsung hari tue agaknyer.. (^^,)


//Huhuhu.. singkat giler jalan-jalan kat sinie (-_-)… harap dpt dtg sinie lagik nanti.. ingat nak pg Jerudung Park ke kan?



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...