Monday, July 12, 2010

Day 8 : Big Ben.. Do u miss me?




14 June 2010 [Monday]
Hari nie keluar awal, sbb nak cover banyak tempat.. tp xderlah sesak sgt tube pagi nie; diorg nie x pergi keja ker? Ermm.. ( ^_')..

Dua hari lepas x dpt nak pegi banyak tempat sbb banyak tube line yg ditutup ader construction.. tp hari nie Isnin, tube nie dah dibuka semula spy x menyusahkan public untuk pegi kerja..






Dr Mooregate, we all tukar² tube then turun kat South-Kensington.. memula nak pg museum.. tp tutup lg.. so jalan kaki naik ke atas.. nak tgk Royal Albert Hall dan lepak² kejap kat Albert Memorial Park dulu..

After pkl 10 baru turun balik.. layan nana ngan fara yg gengki² sgt nak masuk museum.. tp best gak Science Museum .. last time x sempat masuk.. (^^,)










banyak gak yg menarik dlm nie, tp yg 3D section tue kena bayar lak plaks untuk masuk.. takai!.. baik tgk Toy Story III 3D kat EC Mall ne~ (^^i).. then next we all gerak ke National Museum laks..

Kebetulan dah nak masuk tengah hari.. perlu isi perut yg dah berbunyi-bunyi nie dulu (^^i).. so, just keluarkan bekal dan lepak jer atas rumput, kat padang dlm kawasan museum tue (^^,).. sekali ngan bebudak tadika yg buat rombongan skolah time tue




Uda bersama kengkawan sekelasnya (^^')






Nana?!.. haha.. sengal ok! (^_^)




Actually we all plan nak pegi cari tempat yg ader phone booth merah jatuh bertindan-tindan mcm dlm website ni: [Red-PhoneBooth] tapi tue la.. habis semua org we all tanyer, tp xder sorng pun yg tau katner.. diorng nie bkn duduk London kot (^^i)..





Oklah.. kiter pg ke Buckingham Palace plaks.. YoSH!!..


Dari Natural History Museum tue.. we all gerak menuju ke istana diraja yg terkenal nie.. masih spt dulu.. harap sgt bleh tgk changing guard.. tp x dpt gak (^^,).. salah timing, lambat sgt sampai.. diorng tukar pkl 11pg tadi.. so tgk pintu pagar jer (^_^)






Then terus masuk ke Green Park.. jalan sepanjang padang hijau tue.. tanpa kasut (^^i) kaki dah sakit sbb kasut sempit huhu.. then uda ajak jenguk pacik Harrods jap, so naik tube kat Green park, turun di Knightsbridge..






Lepas jumper pacik harrods, we all nak gi jumper uncle Ben laks.. tp hari hujan.. cam gerimis-gerimis mengundang camtu.. cuaca x cantik dan bimbang kebasahan untuk kesekian kalinyer, so just snap gambar sekali dua..





Kalau x hujan.. bleh gak Jalan dr House of Parliment sampai ke London Eyes.. tp tuelah.. cuaca x mengizinkan dan perut pun lapar.. so naik tube, turun kat Aldgate.. Cari kedai Halal; nak beli bekalan untuk next trip nanti + dinner..

On the way tue.. ada org bertanyer jalan.. hehe kalo dier tau aku nie pun kaki sesat, mesti dier pk 2 kali nak tanyer ne~ (^^’)..



‘Ryoga’ menunjukkan jalan..




Aldgate nie kawasan muslim.. so banyak kedai makan dan kedai runcit halal.. lepas pilih² kedai, last² amik kedai nasi beriani (^^i).. lapa des! Hontoni hara reta desu!.. masa order tue.. budak Paki tue tanyer, kakchik nie org jepun ker..

Te-he.. Fara muka gebu sgt kot.. (^^!)


Ermm.. nasib baik tanyer Fara, kalo tanyer aku tadi.. sure aku jawap “No, I’m not.. but I’m going to marry one”.. eheh (^^’)






Lepas kenyang.. hujan pun dah benti.. so turun balik ke Tower Hill..

p/s: Ona.. aku rasa aku selisih ngan senior ko (^^!).. aku rasa laa, dier kot. Gelap², muka cam jawarian Javanese skit kan? Ingat² luper.. Biler aku pusing toleh.. dier pun tengah toleh, pandang sambil tersenyum (^^!).. maybe dier pun dpt rasa aper yg aku rasa kot.. er.. maksud aku.. yg kami nie org Mesia jugak mcm dier.. (^^i).

//..dan tetiba aku rasa lelaki jawa cam comel laks ~maybe sbb Japanese vs Javanese dekat² kot ne~.. hahahah.. baka-ness! (^^!!)



Oh!.. (^_^)

berbalik ke Tower Bridge dan sbgnya.. mcm biasa.. bergambar; dah nak dekat maghrib baru ingat nak balik..









..London Saikoo!!


6 comments:

huD said...

London saikooo~~!!!! hahahha aku dah abes donload sume + yg SP nye skali ne? nnt march tgk kekekeke monstaa :x

huDsatoshi? haha said...

btw, tu bukan kawan2 sekleas akulah!! tu anak2 murid kami (refer pd cikgu kachak tu) :P miahahhahah saje jerk kite lepak2 tepi grup die ne? hentaii-ness :))

NedLi Sakurai said...

hahah.. Uda Saikoooo!!!.. balik tau.. x sabar nak tgk adik ipar akak yg sengal2 comel tue.. ternanti2 episod terakhir Kaibutsu kun.. (^^i)

NedLi Sakurai said...

ko mmg hentai.. haha

tp apersal baju korg sama jer? bkn ko kena repeat kelas ke?hahahah

dropmental said...

aini.... abg ku yang sangat berbudi tuh bukan jawa laa... dia orang perlis :):):)

motif statement nih : orang jawa lagi kiut wahahahahhaha

NedLi Sakurai said...

japanese lg kiyut kot (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...