Saturday, July 03, 2010

Day 2 : Aberdeenshire Castel Trail


Ohayo gozaimasu..

Err.. proposal x siap lg tp dah siapkan 2nd post ne~..
te-he /(^_-)


--------------------------




07 June 2010: 2nd day in Aberdeen

We all ikut jer schedule yg Uda dah siapkan sejak Dis 2009 hari tue.. Hari nie ialah hari untuk menjejak kekasih lama castle-castle lama. Seawal 4.00pg aku dah bangun (Semangat-Wakon Yosai)..

Kita kena goreng makaroni, buat sandwish, bancuh kopi O panas, goreng nasi sejuk smlm dan sebagainyer. Since malas nak masak sensowang; aku pun start membuat onar kat mereka-mereka yg sedang tido (Menangis Cikgu Amir tgk ayat BM aku yg carca-merba nie.. Sensei, gomennasai~)

After breakfast.. we all gerak.. dlm pkl 8.30 camtue. Kali nie lebih mudah; dgn adanyer tom-tom Uda, xyah terkial2 baca peta sampai sesat2 cam dulu (^^i).. (senang pakai Garmin jer..)




---- Destinasi #1 : Drum Castle ----


Ichi..


Castle nie masih spt dulu.. cuaca hari nie pun lebih kurng sama.. kata dah panas tp mcm nak beku dibuatnyer (^^i).. dah nama pun Aberdeen.. cuaca tukar ikut suker jer.. swings every minutes (^^!)








---- Destinasi #2 : Carthes Castle ----


Nii..


So, after Drum Castle, we all gerak ke Carthes, tp x dpt nak masuk dalam dan jenguk castle.. masih tutup lg.. so bergambar di luar jer.. kat signboard pun jadik laa.. ne~?(^^i)




---- Destinasi #3 : Craigeivar Castle ----


San..


Sampai jer kat sinie, perut dah start lapar (^^!).. so we all picnic2 dan berhenti rehat untuk brunch dulu. Ittadakimasu!!!.... Then baru pg lihat-lihat sekitar castle



It's brunch time..






---- Destinasi #4 : Huntly Castle ----

Nie castle baru.. last time x sempat singgah sbb sesat jalan (^^,). Castle nie cam lain skit sbb dier dlm bandar... dlm bandar dlm taman then baru ader dier kat tengah2. Macam kurng skit sense of fairy-tale (^^i)..



Yon..





---- Destinasi #5 : Duff House ----


Go..








---- Destinasi #6 : Fyvie Castle ----

Elok jer sampai castle yg ke-6, tension dah low.. huhuhu kasut dah basah lecun.. siap terpercik2 keluar air dr kasut lagik biler berjalan.. sejuk sgt. Dengan hujan nyer dgn angin kuatnyer... huhuhu.. nyesal pakai sneakers; kasik hilang mood ne~



Roku..



---- Destinasi #7 : Tolquhon Castle ----


Nana..


Bergambar pun sambil baring jer nie (^^i)..


Since semua org mcm penat+sejuk jerk.. so Tolquhon jd castle paling last untuk trip kali nie.. then kena balik umah terus, xleh menyimpang ke lain dah. lagik pun malam nie nak kena naik train ke Edinburgh. Then nak kena naik bus ke Waverley Airport... huhu.. dgr mcm penat kan? tp saiko desu! (^_^)v


// thanx to Uda for all the schedule planning and ticket booking.

2 comments:

amoi said...

bestnye dapat baring2 atas padang rumput..kalo kat mesia tak boleh buat camtu..huhu...

NedLi Natalisz said...

ha'ah... panas (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...