Saturday, April 21, 2007

Day 20: Let’s go to Birm… Heart of England.

Dah sampai Birm !!...





nie semua plan kak Eta la nie, plan last minute.. (^^) memula dulu ingat lepas pg Portsmouth, kitorng nak lepak London balik semula, lepak-lepak kat Student hall, tp tetiba kak Eta ajak pg Birm, jumper kawan dier kat sinie, kak Leyha (^^)

So.. siang tadi, kitorng keluar dr hostel tue, dlm pkl 11.. sbb nak kejar train pkl 12.30 pm. Then kami sampai London dlm pukul 2 lebih. Kitorng lepak-lepak kejap kat situ. Dlm pkl 4.00pm, kitorng mula gerak untuk ke next tube station, sbb bus yg perlu kami naik untuk ke Birm tue, terletak kat sana.

So terpaksa beli tiket.. masa tgh-tgh sibuk beratur nak beli tiket tue, tetiba dtg seorng mat saleh berkot hitam yg comel nie menyapa aku.. memula ingat dier nak kasik no tepon (^^!!)..

Ruper²nyer dier nak kasik all access tiket... dier kata dier dah nak balik rumah, dah x nak guna tiket dier tue dah.. so drpd membazir.. dier nak kasikla aku guna.. (^^,)..

Murah betul rezeki nie.. Tak sia-sia aku pakai perfume baru (^^!!)..
~ Err.. perfume mamat nie sgt familiar, mcm bau mamat dlm tube hari tue je.. Adakah?.. Oh! aperkah.. x mungkinlah kan?..kan? (^^ii)..

erm.. Bus kami sampai lewat skit, dlm pkl 7.15pm baru sampai.. so dr situe kitorng naik bas menuju ke Birm... Oleh kerana terlalu letih,kitorg tertido sepanjang jalan.. Sedar² dah sampai kat bus stop depan Aston University.

Oh!.. btw.. Tq to kak Leyha.. sbb sudi masak kari ayam untuk kami yg kelaparan nie… saya sgt kenyang!!

Erm.... esok kitorng nak gi shopping.. err.. actually, memula ingat nak gi buat lawatan sambil belajar ke kilang cadbury, tp kak eta ajak tukar plan.. lawatan ke bullring lebih best katernyer (^^,).. so kena tido skrg.. perlu simpan tenaga!!...

ajaa. Ajaaaa…!!! (^_^)v

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...