Saturday, July 10, 2010

Day 6 : Mind the Gap.. Beep! Beepp!!


Rugi sehari sbb stranded di airport smlm.. mujur kak khalizah ngan Wanis sudi amik we all.. jauh tue.. dr Aberdeen ke Edinburgh.. huhuhu hampir 6 jam perjalanan pegi dan balik..

So we all sampai pkl 9.30 pm smlm.. sesampai jer rumah.. amik tugasan memasing.. farah ngan nana uruskan kain baju- basuh, kering dan pilih mana nak bawak utk esok punya a-week-trip, uda semak semua tiket-train, flight, bas..etc + dokument² for accommodations; aku AJK makanan (^_^)v..



-----------------------------------



12 June 2010 [Saturday]
Kitorng tido lepas subuh, dlm 2.30 am camtue sbb nak siap² kemaskan semua beg dan bekal. Tp pkl 5.00am perlu bangun semula.. trip we all untuk week ke-2 dah pun bermula.. (#_#)v yatta~ excited dlm kemengantukan.

Untuk minggu kedua, Uda dah plankan 2 main saiko destinations.. 1st Half week turun ke London.. Dr tempat uda ke England, we all naik train.. so dlm pkl 7.00am, Amy tlg hantarkan kami ke train station..



dlm train ader Wifi.. (^_^)v.. saiko desu!



London jauh ke bawah.. makan masa 7 hours jugak untuk sampai.. lama giler dlm train.. bleh bengkok pinggang (^^i).. Kenapa pilih train erk? Knp x naik flight je?

Sbb Uda kata.. nak kasik we all rasa dan tgk sendiri scenary dr atas train sepanjang perjalanan dr Aberdeen ke London.. dan paling cantik ialah area stonehaven – Dundee -Edinburgh, sbb train lalu sblh laut..



area stonehaven



tp sayang x dpt nak capture semuanya.. train agak laju dan kami sgt-sgt-sgt tidak pro dlm menangkap gambar (^^i).. aaa gome-gome.. Then masuk je England.. start dr New Castle.. Durham.. we all dan tertido kot.. sedar-sedar dah sampai dah London; around pkl 3.15pm camtue.





Dari King's Cross terus beli tiket kat kaunter and amik tube ke Bayswater.. (kami perlu check in kat Malaysian Halls dan simpan semua beg-beg yg berat nie kat bilik)..

Area Bayswater, ramai org Mesia.. bersepah-sepah.. sampai xder nak bertegur-sapa mcm kat tempat lain.. dan sepanjang jalan dr tube station ke Malaysian Halls banyak sgt souvenir shops dan kedai makanan halal.. termasuk Subways..






After lunch, solat dan rest.. kitorng plan nak kluar balik semula kejap.. sayanglah all-day-tiket tadi x digunakan sepenuhnya.. tp Uda penat sgt; so keluar bertiga jer..

Plan asal nak pegi Marble Arch dan jalan² di sepanjang oxford streets.. (Bond St-Oxford Circus) tp keluar pun hari dah pkl 7 ptg.. ('_^ )



Marble Arch..



Last² just lepak-lepak main ngan merpati kat Marble Arch.. then jalan² sambil shopping skit-skit sepanjang jalan dr Marble Arch ke Bond St..

Ingat nak terus lagi, jalan² kat Oxford st laks.. tp mcm x sempat je kang nak balik ke Bayswater before pkl 10.. So balik jerlaa.. lagi pun kedai semua dah tutup pun (^_^)v..






So amik Central line.. straight je sampai ke Notting Hill Gate.. tukar ke District Line.. masa nie Circle Line under construction.. ditutup sapanjang weekend .. so maybe bermslh skit nak jenjalan esok lusa..





Balik bilik sudah.. ingat nak gi belikan uda keropok lekor.. tp restaurant kat bawah Malaysian Hall tue dah tutup (T_T).. so makan malam nie aper yg ader je la.. Oklah esok sambung jalan plaks..



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...