Sunday, April 22, 2007

Day 21: It's Shopping timeee!!!..


Shopping sakan!! (^^!!)v

Hari nie aku beli 3 pasang kasut, 1 mug, 1 plastik coklat-coklatan dan 1 beg kaler merah!!.. hohoho (^.^) tak pernah seumur hidup aku borong kasut cengginie banyak dlm satu hari. Itu pun nyaris-nyaris nak terbeli 4 pasang (^^!!)..

Tadi kitorng jalan banyak tempat.. tq to kak leyha & Sue, sbb bawak kitorng jalan² hari nie… (^^).. Sangat Seronok!!





Memula turun ke bandar.. Dari AU, tempat kitorng menumpang kasih tido malam semalam dan malam nie.. amik masa dalam 20 ke 30 minit untuk ke bandar kalo berjalan kaki.

Lepas puas jalan-jalan, tgk-tgk dan intai-intai semua kedai kat sekitar town.. then pegi ke Bull Ring..





Bull ring nie mcm mid valley aa.. banyak kedai2 baju, kasut... tempat untuk hang out-lepak-lepak sambil minum cappucino... so lepas minum-minum dan pekena cheese cake yg lazat tadi.. kitorng pun mula bergerak ke Rag market pulak...



Kat Area luar Rag market nie.. ada open market. ada mcm2 brgan basah dan kering, erm.. lebih kurang macam pasar tani kat mesia aaa...

Ada yg jual keju (mcm2 jenis keju ader.. geram aku dibuatnyer) buah-buahan berries, buahan2 tropika (haha jgn tatau ader org jual ubi kayu,sukun, keledek dan keladi kat sinie... (^^!!)..) sayur, bantal dan toto pun ader (^^).. pendek kata.. kat sinie lebih mudah nak dpt brg2 keperluan berbanding kalo duduk Aberdeen... murah-murah laks tue..

Lepas puas jalan-jalan kat open market tue... kami masuk ke Rag Market pula, dlm nie lebih mcm pasar basah.. diorng jual daging, ayam, ikan dll. semua yg segar-segarlah.. dan lebih menyeronokkan.. kat sinie mmg mudah nak dpt daging halal.. maybe sbb ramai org Paki kat sinie kot... (^_^)

Then, dalam pkl 1.00 pm camtue.. perut rasa sgt lapar (^^!!). so kitorng bergerak menuju ke restoran FLAME (err.. rasanyer betul dah nama tue.. (^^i)..)kitorg makan buffe kat sinie, all u can eat.. dan paling best, semuanyer halal!! x perlulah makan sayur & seafood ajer (^^)V...





OK.. ('_^)..

Selepas makan, kami sambung perjalanan ke Lokasi kami yg terakhir : One stop Supermarket ...


























Kat sinie banyak kedai2 brgan branded... dan harga diorng berpatutan... kebetulan ader sale laks.. hohoho (^.^) lagi la seronok jalan-jalan kat sinie.. dan tak pasal-pasal dpt beg satu(^^!!).. Agak Lama jenjalan kat sinie... dlm pkl 5 lebih baru mula rasa mcm nak gerak balik... (^^,)



// kitorng makan sukun goreng tadi… beli sukun kat rag market.. mcm x caya jer, dpt makan sukun goreng kat Birm.. haha (^^,)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...