Friday, December 18, 2009

Cuti-cuti di Utara (lagi?)


Kakak Aneem & widaad..



Day 1: 20091203THU

Kak uda ada job kat Alor Star, Kedah.. so aku dan nana di-offer utk jadi bibik kpd 3 org budak kecik perempuan (^_^) : Aneem, Najla & Widaad.. Oleh krn nak test power bleh jaga widaad tanpa bantuan drpd mak.. so aku ngan nana terima cabaran nie tanpa sangsi ragu-ragu..

So.. pepagi Khamis kitorng dah gerak menuju ke Utara, walaupun we all kuar awal pagi tadi.. tapi sbb banyak sgt tempat singah², so lewat skit sampai di Darul Aman Golf Resort.. tp semua org masih bermood cuti-cuti malaysia.. happy².. hiku²..



Psst.. Widaad, tgk kamera! (^^i)



Tengok.. betapa gembiranya widaad.. (^^,)




-------------------------------------



Day 2: 20091204FRI [Nanny’s Diary..]

Cabaran bermula seawal 7 pg.. lepas kak uda ngan abgwan kuar, tugas kami sbg bibik pun bermula (^^ii).. nasib baik widaad ok... tp selang x lama dier merengek² so we all pakat² mandi kan widaad siap-siap since dier mmg suker main air.. so dier benti nangis .. hoho lega (^^i!)..

Pkl 8.15 pojan sampai bawak breakfast (^_^).. (tq pojan..) hari nie pojan nak ikut kak uda amik gambar, lps tgk aku ngan nana terkial-kial mencarakan anak², dier pun gerak kuar dr bilik.. then kitorng pakat² gi breakfast kat bawah jugak.. sbb dah dpt kupon breakfast, rugi kalo x gi makan (^^ii)..



mata bulat² camni, camner nak tido?



Lps breakfast naik bilik semula.. elok jer separuh hari.. kitorng dah penat gila sbb widaad tanak tido.. gilir-gilir dukung, puas keliling bilik.. pastu elok dah tido.. x sampai 30 minit dier jaga semula sbb abgwan ngan kak uda balik.. ('_~)

Sblh petang masa untuk mandi kolam.. dah janji ngan aneem dan najla.. so terpaksalah turun ke kolam.. ramai betul org.. pastu pojan dtg lg.. kali nie pojan bawak goreng pisang best ngan keropok + sukun goreng laks.. hoho.. mmg melayan tetamu betul la pojan nie.. x serik nak turun Kedah lagi lepas nie (^^,)







-------------------------------------



Day 3: 20091205SAT [Happy Hour]

Seperti yg telah dijanjikan, hari nie pojan bawak kitorng pegi jenjalan.. Destinasi kitorng ialah Pusat Sains Negara-Cawangan Utara dan Muzium Padi.. Yatta!! \(^_^)/

Best gak Pusat Sains Negara nie.. aku memang suker benda-benda berkait dgn logic akal nie.. bkn budak-budak jer yg excited.. dgn aku-aku sekali teruja (^_^)









Leka sgt main-main dlm Pusat sains.. sedar-sedar hari dah pkl 5 lebih dah.. so kitorng gegas-gegas pg Muzium Padi.. sian budak² nie dah penat, tp biler dgr pasal makan ais krim, semuanyer segar balik (^^’)..





Walaupun dekat jer Muzium padi ngan Pusat Sains, tp kitorng x sempat jugak nak masuk.. so we all just buat outdoor jer la kat sinie.. te-he (^^i)



Puteri Lindungan Lampin



Widaad dan Mak Su



Widaad dan Mak Ngah



.. Widaad lagi..



Wiid.. Eh!.. ini Pak Ngah & Pak De Widaad (^^ii)



Widaad lagi



Tido?.. Yokatta.... (^_^)



Erm.. Penat gak jenjalan nie (^^ii)..


So..

lepas habis outdoor photoshot, we all gerak ke rumah pojan sbb nak tumpang tukar lampin widaad.. lagi pun pojan kata kalo nak pekena mee sup utara, dekat² rumah dier ader kedai yg sedap..
(kyaaa!! hohoho sukides!)

.. dan mee sup utara yg pojan bawak kitorng pg makan tadi tue mmg sedap. mecha-mecha ummai!.. and thanx sbb bawak jenjalan hari nie.. then jamu kitorng ngan pulut hitam cicah rendang plak lagi, sedap! (^_^)







4 comments:

huD said...

pakngah n pakde? haha suki!! btw, maksu tu kesat peluh ke kesat air mate :)) miahahhaha syoknye main2 ngan anak2 huhuhuh rindu!!~!#!@$!@#$@ kekeke emo2

NedLi Natalisz said...

Dua dlm satu.. kesat peluh sbb penat (widaad dah makin berat).. kesat air mata sbb kena buli ngan widaad (lasak betul budak nie, melompat saja) haha.. (^O^)

pojan said...

hahahha dah berzaman baru up, memang betul karyawan, kena cari masa utk buat ayat....hehehhe

yer sila datang lagi lepas ni... abang gani char k. teow kem slm... bila nk dtg lagi katanyer..oh dr. rozmey pon skali..muakakkaka

NedLi Natalisz said...

pojan...

busy ne~ heheh.. kena tunggu ader mood lagi.. baru best nak memblog (^^ii).. btw, aku teringin nak makan char k.teow & mee sup utara nie camna?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...