Monday, July 26, 2010

Road Trip 1: Aberdeen-Stonehaven-Arbroath-Forfar-Dundee-Carlisle


For the last week of being here, Uda-chan dah plan baik punyer utk we all; England Road Trip. Yey! Aiba Masaki Yey! (^_^)/.. Jom start dgn hari pertama we all keluar rumah...


DAY 1: 21 JUNE 2010 MONDAY

Dunnottar Castle-Stonehaven
Hari yang indah! Sangat baik untuk memulakan road trip. Selepas breakfast pancake +curry chicken (lempeng cicah kuah kari semalam (^^’)..) dan siapkan semua bekalan, kami pun bergerak menuju ke stonehaven. Dari Aberdeen ke Stonehaven amik masa lebih kurng sejam ke sejam suku..

Actually kalo ke stonehaven mesti pegi ke Dunnottar Castle. Pemandangan kat tebing tue mmg sgt cantik.. walaupun dah pernah pegi dulu, tp kali nie we all nak lepak lama skit kat tebing tue.. nak menikmati pemandangan sambil lepak-lepak dan picnic sampai puas (^_^)v.














Arbroath Abbey
Then we all gerak ke Arbroath.. kawasan yg terkenal dgn kawasan marin..















Glamis Castle-ForFar
Lepas puas makan aiskrim dan lepak-lepak tgk kapal layar, we all turun ke Forfar.. singgah kejap di Glamis Castle. Lokasi wajib lawat.. (^_^) sbb castle nie cantik..






Untuk tiga lokasi di atas, just let the piccas do the talking (^^’).. tp kalau nak tau serba sedikit berkenaan Stonehaven, Arbroath dan Glamis Castle, bleh click sini.


Camden Park- Dundee
Then we all gerak ke bawah.. menuju ke Dundee.. Dundee sgt terkenal dgn parks yg cantik-cantik.. and one of them is Camden Park.. Since hari pun dah tengah hari, kami terus cari port untuk lunch (^_^)



.. bergambar slps kenyang (^^i)..



Friendship Valley- near Carlisle
Perjalanan masih jauh.. Jam dah pkl 4.00pm pun tp baru masuk Edinburgh.. (^^i). Banyak sgt singah².. dan before sampai Carlisle, we all berhenti kejap di sebuah lembah nie.. Lembah kawan-kawan nama dier (^^’).







Tapi x ingatla history pasal tempat nie.. pertemuan 2 puak pasal apa ntah gaduh dan berbaik dan bermuafakat di sini. Sbb tue lembah nie dinamakan Friendship Valley.. nanti check semula.. (^^!)..

Oh!.. dan akhirnyer sampai di Carlisle tpat jam 7.00pm.. since hari nie sgt letih.. kitorng x pegi memana pun lepas sampai di Carlisle, lagipun hari dah nak gelap; just carik Travelodge then masak²-makan² dan tido²



bergambar di CarlisleTravelodge, keesokkan harinya (^_^)v



Aberdeen-Stonehaven-Arbroath-Forfar-Dundee-Carlisle



2 comments:

deidaa said...

time tu kat sana musim apa?
Jln2 tu sewa keta eh?

NedLi Sakurai said...

masa tue summer, tp aberdeen nyer weather mmg un-sangka-rable (^^').. swings every minute.(^_^).

untuk road trip nie kitorng sewa keta, pastu guna garmin jer tuk carik2 jalan.. but before that mmg dah plan laa.. mana tempat nak pegi, nak tido, nak lepak. cuma kalo ader tempat2 best di tgh2 jalan jer itu cam add on nyer agenda..

btw semua nie adik sy yg blajar kat sana yg buat plan trip nie. punyer berkobar2 nak bawak we all jenjalan, 6 bulan before kitorng dtg dier dah start plan, book tiket dan travelodge(^^,)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...