Tuesday, November 05, 2013

Gurlz Day Out (II) : Taman Teruntum


TNW dan che Rusa Bintik @ Taman Teruntum Mini Zoo


As promised semalam, kitorng keluar lagi hari nie.. memula ingat nak ke safari, melawat haiwan² kat sana.. Tapi hati duk dokie-dokie jer.. so cancel dulu plan untuk ke Gambang Safari Park hari nie..

.. dan untuk tidak mengecewakan bebudak nie, kami ke Taman Teruntum Mini Zoo ajer dulu (^_^)..


Ada catbear (binturong) kat dlm nie..

di tepi kandang ostrich..


Boleh tahan juga yer mini zoo kat Taman Teruntum skrg nie.. banyak haiwan² yg jarang boleh dijumpai.. dan dulu² agak menakutkan bila datang sini sbb banyak monyet² liar yg suka kejar pengunjung..

Sekarang dah takder nampak sgt.. ada sekor dua jer duk meniti cable letrik dan panjat pokok depan pintu masuk tue tadi.. (^_^).. Bagus..bagus.. xlah risau nak bawak budak² ke sini, kan?


Maksu dan TNW

Burung Merak

di rumah ular..


Erm.. ( ^-')

Actually, tak sangka Mini Zoo nie masih wujud (^^').. dulu rasanya macam pernah ditutup sbb dah takder haiwan sgt.. Agaknya dah banyak semula haiwan²nya nie, tue yg diorng buka balik kot..

Bagus jugak.. Dapatlah bebudak nie jenjalan kat zoo.. walaupun x banyak mana haiwannya, tapi bolehlah (^_^).. Enjoy jer budak-budak nie tadi (^_^)..



Bergambar dgn kuda dulu sblm naik.. (^_^)


Then kebetulan ada kuda tuk ditunggang. RM5 untuk dua kali pusing.. oklah kot bagi diorng nie naik kuda.. (^^,).. Layankan ajer.. dah memasing duk saling bersahut nak naik kuda.. kesian pulak kalau x bagi kan.. (^-^)..


Kakak Aneem, "Nanti tunjuk kat abah ngan ibu tau, MakNgah.."

Kakak Jela yang cool..

Widaad yang x cuak langsung (^_^)v..


Selesai naik kuda, kami cadang nak lepak² makan keropok lekor, tapi kedai makcik keropok sagu tue tutup setiap selasa.. so last² layan rojak ayam power PakLah dan air buah Gelah Besor (gelas besar)..

Mmg sedap sungguh rojak kat gerai Paklah Taman Gelora nie.. bebudak nie makan sorang sepinggan.. siap berebut nak tolong habiskan pinggan orang lain..

Confius jugak dibuatnya.. potion org dewasa kot.. banyak isi dan lauknya.. tapi boleh habis.. (^_^).. Oh!.. x sempat amik gambar rojak.. Perut dah lapar (^^")..


Besar gelas drpd Widaad (^^")..


Then.. memasing dah letih.. so balik jelah.. dah nak maghrib dah pun.. si Widaad ngan Najla siap tertido dlm keta.. macam jauh benar Taman Gelora ngan rumah tokwan..


Erm.. ( ^-')..

Camner nak pegi Safari Park kat Gambang kalau camnie.. bateri memasing cepat kong diorng nie.. hahaa (^^")..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...