Sunday, June 15, 2008

Medan, Indonesia ~ Day 1

Last week aku ikut family pg Medan, Indonesia… kitorng pg 4 hari jerk… tp lately nie kesibukan la plaks.. so sempat buat report untuk hari pertama jerk dulu..

kendianlah aku sambung untuk hari berikutnyer… huhuh mau tido… smlm tido 3 jam jerk sbb nak siapkan delivery forms fasa 6 nieh… pastu rushing² pg jengka laks.. aku drive dan berjalan tadi pun mcm terawang-awang jer .. (о_о!)

erm.. ngantukssnyer sayaaaa… (о O )…Zzz ZZz zzzZ




2 Jun 2008 (Monday) ~ Bertolak ke Medan..

Kalo ikut schedule asal, flight kitorng pkl 1.00pm tp ntah kenapa, smlm petang Air Asia ckp flight kitorng delay.. Pkl 8.00pm baru fly…

bengang aaa jugak.. Sepatutnyer kitorng dah membeli-belah di kota Medan dah tengah hari tadi.. tp terpaksa melepakkan diri di LCCT sampai ke petang..

Dalam pkl 6.00pm camtu dpt tau flight delay lagik, pkl 8.30 baru fly.. huhuh hangin jerk aku… kira burn aa percutian kitorg setengah hari.... rugi woo('.-)

So…

lepas hampir separuh hari lepak kat LCCT tue.. kitorng pun naik aa flight.. dlm pkl 8.00 camtue… nasib baik x delay atau tukar² plane ke aper semua.. kalo idak.. ader jugak yg masuk paper sbb bakar kapal terbang Air Asia esok (^^!!)

Dlm pkl 9.50pm ( waktu mesia ) sampai di Polonia International Airport. tp kat Indon, masih pkl 8.30 malam… sesampai jer tadi.. dah ader org yg menunggu..



Pic's 1 : Baru mendarat... ~ Polonia Airport


Menurut En. Tourist Guide nie, oleh kerana kelewatan flight tadi, kitorng terpaksa bermalam di Medan... x bleh gerak ke Parapat, sbb hari dah lewat sgt…

Biler semua urusan airport selesai, kitorng dibawa pg ke Restoran Simpang Tiga~Pakar dlm Masakan Medan dan Indonesia Moden.

Oleh kerana lapar, agak berseleralah jugak kitorng makan, walaupun kurang kena dgn tekak kitorng nie… ~tapi ayam bumbu dier aku suker. (^^)



Pic’s 2: Selepas menjamu selera.…


Nasib baik hotel pun selesa.. badan penat-penat sbb lama menunggu di airport, mmg sgt-sgt-sgtlah selesa bila dpt tido di tilam empuk Hotel Antares nie (^^!!)



Pic’s 3: Lepak Lobi sat..~Hotel Antares


Oklah, esok mau jenjalan… maybe pusing Medan dulu before ke Parapat.. Daa!!


2 comments:

Anonymous said...

Salam ,

Saya zam boleh beri no contact supir semasa di medan.email saya afzam99@gmail.com

Sekian Terima Kasih

NedLi Sakurai said...

Salam..

Zam, sy dah tak simpan no supir di sana tue. Actually kami amik pakej tru travel agent di Kuantan nie.. so everything, diorng tue yg uruskan.. minta maaf yer sbb x dpt nak membantu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...