Saturday, December 12, 2009

Bukit Gambang Water Park..




Date : 30th November 2009
Place : Bukit Gambang Water Park, Pahang


Yer.. yer.. nie citer lama tp baru nak upload (^^ii).. gomeh ne~


Actually idea mandi-manda-mode-raya-Qurban nie asalnyer Radie yg ajak tp-kan tetiba dier tarik balik sbb dier bimbang sun-burn.. katanyer kulit dier baru nak pulih ke warna asal.. Tp kitong buat endah x endah jer.. kitorng heret jugak dier ke tempat main air nie.. miahahahha (õÓ,)..

Kebetulan dpt kumpul semua cousin² yg masih bujang gerek² so berangkatlah kami berlapan dgn girangnya seawal pagi isnin… Untuk masuk ke theme park ni, harga tiket untuk dewasa RM19.90 dan kanak-kanak (bawah 13thn) RM 12.90.

Harga promosi lagi nie.. next time kalo nak dtg.. Dewasa RM28.00, Kanak-kanak RM18.00. Kalo korng short enough berkelayakan, boleh masuk free jer.. tp sila jangan buat begini untuk menagih simpati.. (^^")





Mak long siap bekalkan nasi ayam +sandwich untuk we all berkelah di Bukit Gambang, tp takleh bawak masuk makanan dlm nie.. so kitorng simpan bekal picnic kitorng dlm keta jer... Balik baru makan (^^,)...

Atas nasihat Iffah (yg dah pernah dtg sblm nie).. Kitorng perlu main bhgn Tree Top Hill Slide dulu, then baru layan boraombak² buatan kat bhgn lagoon atau bhgn² lain. Tp sayanglah takleh nak amik gambar di saat keriangan bermain slide sbb aku terlupa mana aku letak beg camera untuk underwater aku.. (~.~) huhu..

Hampir 2 jam duk membilang anak tangga kat situ sbb nak main slide berkali². Paling best naik yg family raft slide.. cuba naik ber-8 org yg saiz badan agak comel² dan try rasa macam mana bagai nak gugur jantung sbb raft bulat tue hampir² nak terkeluar dr slide (^^ii).. hahah giler ah ding dong.

Budak yg jaga tuelah.. dier kata ok, bleh jer naik reramai.. nasib baik tak tercampak keluar.. kalo idak mau kitorng slide atas tanah laks lepas tue.. (^^!)


Oh! ( ^_')

Ada satu lagi yg best..




6-lane slide (^^,) kalo berhati waja dan bergigi besi bleh naik berkali²- Irfan siap goyang gigi dier sbb terantuk ke lantai slide tp x serik.. siap ulang naik 2-3 kali lagi.. (^^,)

Lepas dah puas hati dan rasa mcm berbaloi bayar RM20 sorang… barulah bergerak ke bhgn bawah.. nak santai² naik pelampung kat lagoon dan penguin island.. Actually kat Coco beach tue best sebenarnyer.. tp sbb dah letih.. bebudak nie jer yg main ombak sesame diorng. Penat rasa mcm nak baring jer kat atas pasir kat situe..

So.. lepas pekena hotdog sorang satu + corn in the cup.. we all decide, baik balik sblm hari makin gelap.. hujan pun dr awal tadi x berenti².. Cuma tak lebat jer.. bagus gak.. takderlah kitorng sun-burn (^^ii) ~ Radie paling bersyukur.


Radie + Apit-Bukan-Nama-Sebenar





//Best sbb bleh pakai track-suit (^_^)v Yatta!!


2 comments:

amoi said...

wah bestnyeeee..jeles weh...nak pegi jugak..huhu..

NedLi Natalisz said...

weh.. jom pakat2 pg nak.. ajak ona turun kantan (^^,)... ne~?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...