Thursday, April 12, 2007

Day 11: iWalk- jom ronda² Dublin

Hari nie kitorng kuar lewat skit.. memula ingat nak kuar jalan sendiri.. tetiba syakira call, ckp diernyer tutorial dibatalkan. Dan dier nak bawak kitorng gi jenjalan cari pakwe kat bandar. (^^)





Dalam pkl 10 camtue, kitorng kuar. Memula pegi ke Portobello, ingatkan bleh tgk swan berenang² kat kolam tue.. sekalik.. xder plaks.. org bandaraya tengah nak bersihkan kawasan.. maybe swan² tue, diorng kurung kot.. so terpaksalah kitorng bergerak ke town..





Mcm hari tue.. kitorng jalan² sekitar Grafton & O’Connell street.. tp kali nie masuk malls laks… Aku dan uda cumer dpt sowang sehelai ajer (^^,)… kak Eta hebat… hasil tangkapan dier melebihi 3 helai (^^!!).. heheh itu baru sejam suku ronda-ronda.. kalo 4 jam? (^-^!)

Pastu.. kitorng lepak sambil makan ais krim swirl- 3 hinggit… first time aku makan ais krim berharga hampir RM 20.00 (-3x€5.80). Then dlm pkl 12 camtue.. syakira kena gi kelas.. jadik.. kitorng kena gamble sendirik …

tempat pertama kitorng pegi ialah.. Bray. Sbbnyer semalam tgk gambar² Syakira kat Bray.. cantik²!!.. so kitorng pun pegi lah ke sana. Sesampai kat area tue.. kami masih blum nampak pantai… huhuhh betullah kater syakira.. jauh pandai dr bus stand.. so menapak la kami menuju ke arah pantai...

Dek kerana terlalu letih berjalan.. kami singgah kejap minum coffee latte kat satu kedai kopi nie….. lepas tue kami sambung jalan.. dan sampailah kat pantai tue… x cantik mana pun pantai dier.. actually kawasan yg cantik tue kat atas bukit sana..

tp sbb kena menapak jauh lagik.. so kitorng batalkan saja niat murni kami untuk naik bukit tue… hanya memandang dr kejauhan (^^,)






Kitorng lepak kejap jerk di Bray, lepas tue, we all gerak ke Dun Loughaire laks.. so dlm 3.15, kitorng bergegas ke sana. Time kejar masa time tue lah xder bas.. so agak lewat gak sampai di Dun Loughaire nie tadi.. dekat kul 4 baru sampai.

Lama gak kitorng jalan-jalan area nie.. leka duk melepak+makan coklat+tgk kapal layar & ferry.. hari dah nak gelap baru teringat nak balik rumah… heheh ala.. kasik can aaa.. esok nak balik Scotland dah kan...





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...