Tuesday, June 13, 2006

Menjejak Bumi Melaka


[10 June 2006]

Kali nie turn Melaka.. nak jalan-jalan kat bandar bersejarah nie plaks.

Seawal pagi aku, radie dan uda dah gerak dr KL.. memandangkan Fara pun dah desak-desak suh dtg awal, sbb dah x sabar nak jenjalan.

Then dlm pkl 10.30pg kitorng sampai di Emperor Hotel. Oleh kerana rasa mcm nak join lunch kat hotel, so kitorng lepak sat kat bilik.





So.. aktiviti hari nie kitorng start dgn melawat Zoo Melaka (··, ).. dan since kitorg dpt special pass.. dptlah kitorng masuk free \(^^)/

Erm.. Zoo Melaka nie lebih terkenal dgn Night zoo dier.. tp kitorng dtg awal. Mmg sengaja dtg awal sbb katanyer ader pertunjukkan anak harimau putih.. tp ntah mcm mana cancel la plaks..





Huhu.. nie kali kedua aku x dpt pegang anak harimau (T_T)... Last-last we all just tgk show gajah jer.. then balik.. x tahan aa panas giler. Patut laa org suker pg night zoo lagik (^^,)

Aktivit malam just lepak kat bilik jer... rasa penat la palks.. maybe sbb kitorng baru sampai kot.. tp takpe, esok sambung jalan.. (^^,)




[11 June 2006]

Pepagi lagik we all gerak pg Bandar Hilir.. jenguk Macik Yam jap.. lagi pun nak makan nasi lemak.. uhuhuh... kalo turun Melaka, x sah kalo x rasa nasi lemak kukus macik yam (^^)v

Then..kami gerak ke Kota Belanda... waktu kami sampai.. tempat tue lengang betul.. kalo dpt amik gambar mmg best giler.. tp sayangnyer hujan plaks time tue...

So kami bergerak ke Muzium Kapal...



~ Muzium Kapal


~ Dalam Muzium Kapal


Dalam pkl 12 camtue, kami balik semula ke Kota Belanda. Tp biler dah tgh hari.. ramai giler org kat situe.. sbb dier mcm ader baazar.. kedai-kedai jual cenderahati... so x dpt nak bergambar reramai.



~ Kota Belanda


Lepas tgk-tgk cenderahati.. beg.. rantai aper semua.. kitorng decide untuk pg ke Taman Lebah.

Kenapa taman lebah? Sbb kitorng ingatkan ader kawasan mcm ladang ternak kat situe.. tp tipah tertipu.. diorng ternak kat Bukit Beruang rupernyer.. (i_i)

Kat situe cuma ader kedai-kedai jual madu, produk-produk lebah dan beberapa pameran kecil mengenai lebah.. then ader laa beberapa spesis haiwan kecil yg lain.. itu jerk.

Sgt boring!!..


So.. akhirnyer, dlm pkl 3 camtue we all gerak balik ke KL semula…


//erm.. maybe next time datang.. bleh lawat kota A Famosa lak.. naik keta lembu.. naik beca ke, kasi pusing satu melaka (^^i)



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...