Selasa, Jun 11, 2013

Chicken Wing Goreng Karamel Pedas

Nama nak yg cam besh jer kan ('_< ).. eheh..




Last weekend.. aku nak keluar.. tp atas sebab-sebab teknikal.. x jadi nak keluar.. Then bila dah xder menda nak buat, gi selongkar peti ais.. jumpa kepak ayam dan madu. So.. jadiklah kepak goreng pedas dan manis2 nie..

Actually main blasah jer resepinyer.. tp takper.. kita share..


Resepi Chicken Wings:
6 ketul kepak ayam dibersihkan dan diperap dengan sedikit kicap masin, madu, serbuk lada, sos tiram dan garam (jika masih x cukup masin). Perap lebih kurang sejam sebelum digoreng. Then hidang bersama sos Thai  dan mayonis.

.. kalau buat banyak dan nak simpan tuk makan kemudian.. Just goreng separuh masak, angkat, tos dan ketepikan kejap. Bila dah x panas, frozenkan dlm tempat beku. Nanti tinggal defrost dan goreng jer balik semula.. (^_^)




Selamat mencuba.. (^_^)v..


// kalau perap lagi lama lagi sedap (^^,)



Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...