Saturday, August 16, 2008

Majlis Meraikan Mempelai : Lai & Potoy



Pic's 1: Pasangan pengantin yg diraikan..


aku baru balik dr kenduri kawen si Lai & Potoy kat Temerloh nieh.. penat gak drive jejauh nie yer (^^i) maybe sbb dah lama x drive jejauh (walaupun Temerloh tue taklah jauh mana sebenarnyer)

Sebelum sampai rumah pengantin, aku membayangkan tema lai mestilah kaler ungu.. tp sesampai jerk.. tgk-tgk khemah,bunga telur, tuan rumah, alas meja semua kaler hijau (^^,).. tersilap meramal rupernyer aku nieh.

kalo idak aku ingat aku nak dendangkan lagu Tercipta Untukku (by ungu) untuk pasangan mempelai.. biar kasik lebih lengkap tema ungu diorgkan? (^^,) tp since tema Lai dah bertukar, then set karaoke pun x disediakan aku pasrah ajerlah..

Aku sampai agak lewat skit sbb kitorng terpaksa singgah jengka sat (ader urusan kerja yg perlu diselesaikan)... sampai-sampai terus aku jumper mak lai.. then terus naik atas.. htr hadiah kat bilik pengantin...

Ohw! aku sungguh tertarik ngan dekorasi bilik pengantin... sungguh mengujakan.. rasa mcm nak kawen dan-dan tue gak (^^!!)...

cantiklaaa bilik pengantin.. dgn bertemakan kaler hijau apple yg lembut.. susun atur perabut yg ringkas dan bersesuaian.... huhuhu suker sgt!!.. Oh!.. pelamin pun cantik.. ala-ala design Pak Abu (^^,)



Pic's 2: Bilik Pengantin..



Pic's 3: Pelamin Raja Sehari..


pastu terus carik ila... makan-makan sampai kenyang.. then baru pegi carik lai & potoy.. lepas bergambar se-snap dua, kami pakat-pakat balik... memula ingat nak tunggu pah sampai, tp masa kitorng makan tadi, pah baru nak gerak dr KL..('_^ )

erm...

aper-aper pun tahniah buat pasangan pengantin!!






// terima kasih kpd ila a.k.a amoi yg provided gambar-gambar kenduri kawen lai ini..

6 comments:

kui said...

we want gambo we want gambo//// hhehehe \\\\\\\\\\\\\

NedLi Natalisz said...

ekekek... tunggu ila upload aaa.. aku tertinggal kamera la plaks... rugi betul...

amoi said...

weh...sori...bz sgt...mggu dpn insyaAllah aku send kat ko :D

nedli said...

ko mmg.... dah ketinggalan dah topik nie.. hahahha.. tp takper.. kena send gak tau!!

(^^)

huD said...

Weh lawa baju kurung kedah ko ahahhahaha nanti ko antar baju aku buat sulam2 tu eh
ekekekke nanti aku bayarlah
tkapun ko amek sendirik jerk nanti
eh2 huhuhuh nak beryae ngan baju baru
~~di hari rayaaa#~~~~

NedLi Natalisz said...

macik sulam tue dah pesan.. raya posa nie dier dah full, raya haji pun sama...

xleh amik dah.. kalo nak sulam2 gak.. kena htr untuk lepas raya haji (^^!).. bleh lah kalo nak pakai time chinese new yr (^^i)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...