Monday, February 06, 2017

Dinner @Masuta Byuffe マスタ一ビュッフェ




Kami try makan di kedai masakan Jepun nie. Yang bestnya, kedai nie adalah a la carte buffet restaurant (^^").. So, kami dah ada port baru kalau x sempat nak kejar Bonanza Sushi King.. hehe.

Masuta buka dari pukul 6.00pm-10.00pm shj. Harga untuk dewasa ialah RM56.00 dan kanak-kanak, RM28 kalau tak silap.. toddler bawah 3 tahun, free. Dan sila jgn membazir.. 100gm food wastage akan dikenakan RM10.00 sbg denda.

So.. apa yg kami sempat try semalam.. adalah seperti berikut:


Assorted Sashimi Mori (Salmon/Tuna/White Tuna/Octopus) 

Salmon Sashimi + Dragon Roll Nori + Unagi Teriyaki with Rice

Sanma Shioyaki + Sushi + Assorted Tempura/ Ika Teriyaki +
Tempura Udon/ Chicken Ramen + Beef Curry with Rice

Agedashi Tofu


Menu lain yg kami order tapi tak sempat ambil gambar:

  • Soft Shell Crab Roll - sedap tp x boleh makan banyak, rasa muak
  • Salmon Teriyaki - sedap
  • Salmon Head Shioyaki - rasa salmon biasa
  • Saba Teriyaki - ikan markerel, best
  • Sanma Shioyaki - so² jer rasa dia
  • Shisamo Shioyaki - sedap.. hatsutori suka ikan nie, tp agak muak
  • Ika Teriyaki - sotong panggang sos teriyaki, sedap giler!
  • Assorted Tempura - ebi and mushroom, Saiko! Sila order lebih
  • Shisamo Fried - ikan celup tepung/ so² jer rasa dia, untuk rasa ok
  • Agedashi Tofu - tak kena dgn tekak kami, jenuh fara habiskan (^^")
  • Tempura Udon/ Chicken Ramen - OK. Next time try yg lain pula
  • Beef Curry - so², untuk rasa ok
  • Chawan Mushi - x suka rasa dia.. 
  • Chicken/Beef Yakitori - Macam sate tp rasa sgt plain. Ayam ok.


Then.. untuk sushi.. ada pelbagai pilihan sushi dan inari sushi; boleh ambil sendiri di sushi bar; green tea cold/hot boleh topup banyak mana pun..


Menu tanpa gambar..


So next time maybe akan try waka-waka wakame soba, spicy chicken ramen, ebi curry udon dan tori/ebi katsu curry (^^")..



Che Yam suka sushi..


Since ini adalah restaurant buffet, sayang kalau keluar awal.. so, lepas solat maghrib di masjid sebelah ECM, maka kami datang semula (^^").. Tapi kena ada orang tunggu meja (^^,)..

Restaurant nie belum ada surau.. staff dia kata akan disediakan kemudian. BTW, toilet dia pun tak mesra muslim sangat.. Maybe boleh diperbaiki tue.. (^_^)v

OKlah.. sambung tgk gambar..


Omnomnomnom..

Che Yam merajuk. Ma tak beri ice cream..

Mama terpaksa mengalah..

Masa untuk balik..



// Ya Allah, tekak masih terasa-rasa sushi unagi.. haha (^^")


--------------//--------------


Update 13 Sept 2017: Kedai nie dah CLOSE (T_T)...



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...