Sunday, September 29, 2013

Aktiviti di Hujung Minggu (Lepas)..


Various of cartoon characters' food picks..


Sejak suka buat bento, aku dah mula gemar mengumpul food picks.. Tapi selalunya.. food picks yg comel-comel dan bertemakan cartoon characters adalah tidak murah.. Terutama bila beli online.

So last week.. aku buat sendiri jer (^_^).. Ada Rilakkuma dan Korilakkuma; ada Doraemon.. My Neighbour Totoro pun ada.. then Hello Kitty.. Mini flags and Arashi/Arafes 2013 food picks..

heheee.. (^__^)..


Arashi + Arafes 2013 food Picks..

Doraemon Food Picks..


..dan alang-alang buat food picks, aku print dan laminatedkan sekali food cover. Food cover nie boleh digunakan sebagai penghadang supaya makanan dalam bekas bekal (bento box) tidak bercampur..

..atau sekadar jadi hiasan di atas makanan.. (cara paling mudah dan cepat untuk hias bento di waktu pagi-pagi buta.. (^^")..).


Food cover/Baran

Sebelum di DIY-kan


Hohohooo.. banyaknya food picks saya!!


4 comments:

Wawa Yusoff said...

nak D.I.Y jugakla! :)

NedLi Sakurai said...

sila.. sila... lebih menjimatkan (^_^)b

wanita hebat said...

mcm mne nk buat food pick tu eak ?

NedLi Sakurai said...

oh.. mudah jer.. cari gambar kartun yg kita suka, just google image then print kaler.. pastu gunting then lekatkan pada toothpicks.. lepas tue, selotape-kan spy kalau terkena makanan, ink dia tak keluar..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...