Sunday, August 18, 2013

Ada Apa Dengan Cinta?


Nicholas Saputra


Tengah tgk movie lama nie kat TV3.. (^_^). Lama gile kot, awal tahun 2000 dulu. Actually movie nie yg buat org kita start tgk movie kisah² cinta dr tanah seberang.. Mcm cerita Kuch-kuch Hota Hei gak la.. lepas tue semua suka tengok hindustan..

erm.. banyak kenangan movie nie.. sebab utama kitorng tgk berkali² movie nie sudah semestinyalah heronya; Rangga. haha.. sampai siap minat sorang classmate secara berjemaah yg muka iras Rangga. Selalu gaklah usha dia time kuliah dan rasanya dia pun tau muka dia kachak mcm Rangga.. (^_^)

Ada satu scene yg semua org (kengkawan aku lah masa nie).. duk berangan bila dah berboypren nanti nak buat scene mcm Rangga dan Cinta. Main masak² di dapur; baling² bawang dan lempar tepung.. hahah.. rindulah kat korng.. korng ingat tak pasal nie? korng dah lupa kot (^^')..

Start dr tgk cerita nie jugaklah.. kitorng suka ulang² dialog Ranga dan Cinta.. "Ka-chang rebuss!".. "Kamu suka?.. Suka bangat"..tak lupa juga ada yg duk hafal puisi² Rangga dan Cinta sambil tetiba mendeklamasikannya dlm bilik sensorang..

Ermm.. I miss those good old days..

Perempuan
Perempuan datang atas nama cinta
Bunda pergi karena cinta
Digenangi air racun jingga adalah wajahmu
Seperti bulan lelap tidur dihatimu
Yang berdinding kelam dan kedinginan
Ada apa dengannya
Meninggalkan hati untuk dicaci
Baru sekali ini aku melihat karya surga dalam mata seorang hawa
Ada apa dengan cinta
Tapi aku pasti akan kembali
Dalam satu purnama
Untuk mempertanyakan kembali cintanya
Bukan untuknya
Bukan untuk siapa
Tapi untukku
Karena aku ingin kamu
Itu saja


Oh!.. dan aku rasa bila ayah Rangga panggil Rangga 'monyet' tue adalah sangat kiyut.. and I used that term to call my favourite one.. Harap ia x dianggap kurang sopan.. atau sesuatu yg x molek ( ^_')..

erm.. I miss my monyet.. Dah 6 thn dah.. Apalah khabar dia skrg nie.. ( -_-)



2 comments:

amoi said...

ainiiii...yup rindu zaman tu. sampai baju pun nak ala2 chinta hihi. alaaa..tak dpt tgk cerita ni la ari tu..sedey

NedLi Sakurai said...

ko muatla pakai baju ala chinta tue.. aku mana muat.. haha (^^")

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...