Monday, January 03, 2011

Watashi no Zettai Kareshi (My Absolute Boyfriend)



Baru jer habis JDorama citer nie.. Zettai Kareshi.

Drama nie keluar thn 2008.. then ader SP, movie sequel drpd drama nie.. keluar thn 2009. Tp aku x dpt nak tgk yg SP nyer sbb x dl lagi.. citer nie best, funny & menyentuh hati.. oh!(-_\).. & the last episode of Zettai Kareshi really make me burst into tears.. huhu.. tp citer nie tetap best! Sila la tgk (^_^)v.

Actually asalnya dr komik manga, tp ader sedikit perubahan skrip/ jalan cerita drpd komik yg asal.. kalo ikut komik, kisah nie di kalangan budak sekolah, tp untuk drama diorng tukar kpd pekerja pejabat..

..dan kisah nie bermula bila keluh-kesah seorg awek yg loser (Riiko) sbb xder sapa nak kat dia (^^').. didengari oleh seorg pereka andriod-lover dr Kronos Heaven. Oleh kerana Kronos pun perlu test product before launching, maka diorg gunakan Riiko utk take part in a limited days free trial.

Dari situe.. bermulalah kisah hidup Riiko bersama Night (andriod-lover) yg telah diprogramkan ciri2 bf yg ideal khas untuk Riiko.. dan kisah nie semakin kompleks apabila bos Riiko pun tetiba jatuh hati ngan Riiko. so berlakulah kisah cinta 3 segi antara manusia-manusia dan robot.

Actually biler tgk citer nie, walaupun agak x logic (tp x mustahil bleh berlaku sbb skrg nie Jepun mmg sgt progressive dlm ciptaan robot2 yg berkeupayaan/ bersifat manusia).. tp banyak jugak pengajaran yg bleh dipelajari..

dgn kata lain.. hargailah setiap detik bersama org yg tersayang.. oh!..rasa nak nangis (T-T). Erm.. jom kenal ngan pelakon2 dier..



the Tall_Dark_and_Hansome Hayami Mokomichi (The andriod)

..Cuba bayangkan lelaki sekakkoi ini!.. TDH!.. dibungkus elok, molek-molek terisi di dlm kotak dan dihantar di depan pintu rumah? hehe.. hohoho.. kawaii!!.. Hontoni Kawaii desu! ~ne?..

dan seterusnyer.. dua org lagi main characters



The Kakkoi Mizushima Hiro (The boss)



The cute AiniAibu Saki (Riiko)




oh! (^_') kejap!
Perlu listkan additional specifications for my android..


Dear Kronos Heaven,

I.. just.. might.. er.. need to add some more..


erm..
( ^-')..




  • Sho-kun's cuteness and his bright brain
  • Aiba's charms and a lil' bit of his hentai-ness (^^i)
  • Nino's notty eyes, chicky smile and his sweet talks
  • Ochan's blur_naive face and the kimochi-ness aura when he's around..
  • Jun's kakkoi-ness and his shekshicold-blood appearance..


  • yes.. indeed! I need all of these to be installed within my hentai Zettai Kareshi too.. (^^')


    Arigatto gozaimasitta,

    Nedli.



    ------------------------


    1 unit siap untuk di pos. Dang! sugoi kawaii!! (^^i)



    8 comments:

    huD said...

    aku pun br tgk drama ni, sbb aku google nak tgk sad jdrama. aku nanges bukan sbb sedih riiko tak dapat kawen ngan nighto, tp aku nanges sbb nape aku takdek boipren sebest cam nighto T-T huwaaaaaaaaaa!! hoshii des! nak satu. nak bg name naruse-chang! hahaha aku nak gak ciri2 ko set tu + chubby puff cheeksss :P
    suki!!!! suki!!! suki!!!

    hahahahhaha jdrama mmg saiko!

    NedLi Sakurai said...

    hahaha.. aku sedih sbb nighto terpaksa shut down, dan disimpan untuk dijadikan stok spare-part.. huhu mainboard dier rosak.. sbb banyak sgt tgk gameshow arashi (eh! itu notebook aku.. hahaheh..(^^')..)

    ko dah tgk ke dier nyer SP? mesti sedey gak kan.. sbb logicnya mana bleh hidup ngan robot.

    btw.. nighto nie tinggi giler ne~.. kalo duduk sblh ochan.. mcm rendah giler ochan jadiknyer (^^!)

    huD said...

    unn..dah tgk sume. SP die biase2 jerk hahahhaha aah, TDH ne. aku tgk die aku teringat pelakon cine yg itam tu? sape dah name die? hahahah lebih kurang kan? same bapak ke aa? ahahhaha

    NedLi Sakurai said...

    Louis Kho?.. gelap maybe cam Louis Kho, tpbiler tgk2smeula dier nie cam mixomputih.. so ader iras daniel Wu skit.. (^_^)v

    amoi said...

    wahhhh...nak gak satuuuuu..tolong hantar ke rumah saya ye!!!

    NedLi Sakurai said...

    nak satu? boleh.. boleh.. tp no return/refund tau.. hehe (^^,)

    huD said...

    if dapat satu cam nighto nie, ari2 nak reboot :P muwahahahhaha hentai desu!

    NedLi Sakurai said...

    haha.. dame!. hentai!.. mana bleh hari2 kang kena karen kang baru tau (^^i)

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...