Sunday, August 15, 2010

Sahur oh! Sahur..




Aku balik kuantan.. saja nak sahur hari first kat rumah (^^,).. then kebetulan najla ngan aneem tido kat rumah, sbb abgwan & kakuda ader urusan kat KL.. so first sahur ngan kitorng laa budak² nie.. kejut punyer laa lama.. tak nangis pun cuma asyik terpinga² (^^i)..

pastu termenung pandang nasik; makan pun secuit dua jer.. x selera kot. Yelah, bangun² je kena makan nasi laks.. x pun tak sempat nak set mind lagi (^^')..

biler kejut² kan budak² nie.. teringat kisah bersahur kitorng masa tido umah Teh satu masa dahulu.. lama dah kisah nie, we all darjah 2 ke darjah 1 time tue.. x berapa nak ingat sbb dah lama x makan tempe (^^i)..


Time tue aku ngan Radie tido umah Teh kat Jengka.. mlm tue Teh dgn yakin ckp jgn risau, esok Teh masak dan kejut utk makan sahur.. then esoknya seperti kebiasaan, kami dikejutkan utk bersahur..

bersahurlah kami tanpa curiga walau sekelumit jua..


Hampir 10 tahun kemudiannya baru Teh bukak cerita.. Barulah kami tahu kenapa Teh x bersahur bersama.. rupa²nya masa we all bangun tue dah pkl 6.30pg.. Teh takut kitorg buat alasan "Teh x kejut sahur kami tanak puasa". So Teh tukar semua jarum jam ke pkl 5.00pg.. termasuk jam tangan dia dan jam tangan radie.. (aku x pakai jam)..

tutup langsir.. dan berpura-pura konon² blum imsak.. haha bertuah betul Teh aku nieh. (^-')



Sesungguhnya tidak salah tindakan Teh itu.. (^_^). kalo kitorg x sahur.. rasanya mmg x puasa kot hari tue.. tp sah² dah terbatal puasanya, cuma dpt ganjaran berlatih puasa jer laa hari tue.. (^_^)


OKlah.. Selamat berpuasa semua, gandakan amalan... semoga Ramadhan tahun ini lebih bermakna buat kiter semua.~ amin (''/\).. korng doalah sama!

4 comments:

amoi said...

haha..aku ingat cerita ko ni..
bleh plak Teh ko tu terfikir lak nak buat camtu ek..siap tukar jam tu..hehehe...

NedLi Sakurai said...

ekek.. alang2kan.. baru real (^^i)

Shafiq Razelan said...

hohoho... nice story~!~!~ x berpeluang rasa nikmat sahur kul 6.30... kuang3....

selamat berpuasa semua~!~

NedLi Sakurai said...

nikmatnya.. Dia jer yg tahu, tau pit.. (^_^)

btw.. awak x pernah alami ke? yer ker nie? leh caya ker? hahahahahahahahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...