Wednesday, March 31, 2010

Stress Management




Aku tgh buat critical review, individual assignment.. ader 13 articles tentang stress management nak kena baca, dan review.. and i’m critically stress rite now.. (^^i).. Wang! Wang!

So.. aper kiter akan buat biler kiter stress? Kalo ikut articles tue, mcm² method dan approach ader nie.. But then kalo aku stress, aku akan lakukan beberapa perkara seperti berikut (^_^ ):


 
  • Nyanyi kuat² lagu Take Me Far away walaupun x hafal lyric dan berbelit² nak ikut Ochan nyanyi -spy dpt meng-cover suara sumbang org yg sedang berkaraoke kat rumah blkg bilik aku nie

  • Call kakteh masa time peak hour.. (^^i).. sambil bergosip²an artis then dialog yg akan selalu kuar.. eh! Kejap2 aku call ko balik nanti ~Bos jeling erk Radie? (^^!)

  • Tengok arashi, ulang-ulang part yg kiyut² jer- almost 200Gb v-klip yg kiyut² ader dlm external HDD aku nie (^_^)v

  • Kacau ona.. tanyer biler next outing nak mewayangkan diri

  • Study buku nihongo yg dipinjam dr osmet

  • Eating jajan dan makanan rapu-rapuan

  • Masak nasi ayam

  • Tulis blog – percaya tak, menulis blog bleh mengurangkan stress? Percayalah kerana ianya benaaarrr!!!

  • Buat pesanan tipu² kat kedai crocs ila? ~ err.. nie blum cuba lagi, tp nanti aku nak buat la.. haha (‘ ^, )~dame dayo!


Erm.. itu jer kot.. dan skrg level of stress aku mulai menurun.. so betul la kata article yg aku baca tue, menulis blog bleh kurangkan kadar stress.

8 comments:

kuizikel said...

try yang last tu cuba.. klu berjaya nak buat gak..hahahah

NedLi Natalisz said...

hahaha.. jom nak? (^^i)

amoi said...

cis berani korang nak mempermainkan perasaan aku...cis cis dan cis lagi...

tulis blog bleh kurang stress ek?pesal aku rasa lagi stress???haha...sbb penat nak pk nak tulis apa :P

kalau stress saya shopping!!!

Anonymous said...

hai..stress ye? kawin le cepat..cepat le ilang stress tu. bukan apa.ada org take care dan orang utk luah perasaan. tak caya? tanya je kat si kui tu, sbb tu dia skrg semakin bulat hendaknya..muahahaha..lariii

kak bis^ler ni^

NedLi Natalisz said...

kak bis...
pojan dah makin kurus laa skrg.. dier makan ubat dr ramzi (^^i)

NedLi Natalisz said...

moi, konyer cara menghilangkan stress bleh menambahkan stress kat aku yg kurng budjet nie (^^ii)

radie said...

ooo...time ko call aku tu, ko tgh stress la ye.. sajer kan nak kasi aku stress skali... Slalu call time aku baru jer nak start 'keje'..kul 11am cm tu..hahaha...

NedLi Natalisz said...

tehee.. (^^ii).. gome ne~

BTW.. awal giler start keja.. org dah nak kuar lunch dah kot (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...