Wednesday, December 09, 2009

Garden Salad..


 Reggae.. just like sho attracted to (^^,)


kena tukar menu untuk lunch ne~.. bdn dah naik semula.. nie gara2 makan nasi beriani claypot kat penang, char kuew tiau Gani dan sup utara dekat umah pojan ~ hahah alasan..(^^i)

Padahal dah sebungkus besar coklat Daim + cadburry dlm peti ais habis dlm masa 2 minggu lebih jer... huhuhuh (^◊^)/ kyaa!!.. So nie resepi garden Salad untuk makan tgh hari nie nanti.. TQ ona sbb bagi resepi.. kiter kongsi ngan org lain gak ne~?



Garden Salad Ala Ona





Bahan-bahan:
Salad
Lada benggala (merah+kuning)
Brocolli
Kepingan ayam
Jejari ketam
Sedikit serbuk Lada hitam
Sedikit garam
Sedikit olive oil
Lemon- ikut selera

Cara:
Potong sayur dan kepingan ayam kpd saiz yg mudah untuk di makan.
Rebus brocolli hingga empuk, toskan dan ketepikan
Rebus kepingan ayam, toskan dan ketepikan.
Mixkan lada hitam+garam dan olive oil dlm mangku kecil.
Mixkan semua-nya dlm mangkuk salad.
Perahkan lemon ketika menghidang (jika mahu)



//.. x smpt lg nak tulis pasal jalan2 Penang-Kedah-Ipoh... kendian laa

3 comments:

dropmental said...

hoho... u r almost welcome honey...
anyway aku pun dah naik badan... hmm kena buat jugak laa garden salad nih hehehe

Wawa Shukor said...

ko gemuk salahkan pojan hahahahahahahahahahaha

NedLi Natalisz said...

hahahha.. sapa lagik nak dipersalahkan wa? haha.. (^^i)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...