Monday, June 08, 2009

Musim Cuti Sekolah..



*Gambar recycle


Bila sekolah cuti.. nana for sure balik cuti, Farah pun kebetulan balik utk cuti sem-break. Bila macik² aneem & najla nie ada kat rumah, automatiknya.. budak² bertuah dua org nie mmg akan dtg tido kat rumah mak.

Sebabnya, Nana ngan Farah rajin melayan diorng.. aku malas skit (^^i).. aku layan gitue² jer.. tp kalo nak makan cookies ke, spaghetti ker.. aku rajin la melayannya..

Tapi kengkadang diorng dtg gak kat aku.. nak² bila maksu sibuk main enset dan ma'chik sibuk main game...

Aneem : mak ngah, cuba tlg kakak kejap ~ dgn nada mak nenek
aku : tolong aper? ~ mata masih di skrin NB
Aneem : Nie.. tlg buat mcm ma'chik ngan tokwan buat nie..
Aku : Alaa.. kakak suruh laa ma'chik..
Aneem : Ma'chik penat..
Aku : Erm.. bak laa

Sambil tgk² contoh yg mak dan farah dah buatkan, aku buatlah soalan² math utk aneem.. yg aku rasa agak mudah utk budak 6 thn mcm dia. Bila dah siap, aku pulang semula buku latihan..

Aneem : Eh!.. susahnya mak ngah buat.
Aku : Ha? susah ker? ~smbl tgn nak tarik smlm buku
Aneem : takper la.. takper.. nanti kakak kira pakai kaki..
Aku : hah? ~ blank kejap.. (Oo )


Susah sgt ke soalan yg aku kasik erk? sampai nak kena kira pakai kaki (^^i) (tgn x cukup jari nak kira, maksud dier kat sini)...


//Adeh.. nantilah, mak ngah belikan papan kira² yg manik² tue (^^,)

5 comments:

dropmental said...

heee ko bagi soalan ape nih aini??? 21-8 ke??? hekhek

NedLi Natalisz said...

hahahahhahah..lebih kurng camtulaa yg kena pinjam2 dan total amount around 100-200 (^^i)

kuizikel said...

hahahaha bagi je la soalan 5+4 ke.. kesian budak tu ko dera smpai guna jari kaki... kakakakakakka

kena anto gi kelas mental arithmetik, takpon pinjam je sempoa kedai apek tu, soh dia ajo sat..hehe

amoi said...

wah...makcik yg kejammmm :P

tapi sekarang silibus dak darjah 1 dah advanced woo..diaorang dah belajar tolak2..isk...

NedLi Natalisz said...

kui,
hahahhah... mana nak tau.. aku bukan ader silibus budak 6 thn (^^ii).

tue laa aku ingat nak belikan dier papan kira2 yg ada manik2 tue.. yg ader 100 biji manik tue.. nanti nak kira senang.

moi,
kejam ker? haha.. tue laa.. kena semak buku budak2 nie dulu laa kot lps nie kalo nak kasik soalan lg (^^,)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...