Sunday, May 03, 2009

Rumah Hantu (Versi Japan)



Aku x suka masuk rumah hantu... biar aku naik sky screamer (Oh! ini pun aku dah xleh nak naik dah sbrnya) daripada aku masuk rumah hantu..

Paling last aku pernah masuk, masa darjah 6 kat genting.. masa tue aku berani laa, sbb rumah hantu dier x takut sgt.. (^^,) ala-ala funfairnya rumah hantu..

Tp skrg nie rumah hantu dah advance.. diorg bkn hanya exploitasikan rasa takut kita ngan benda ghaib, tp diorg masukkan sekali fobia² manusia kpd apa saja utk menyeramkan lagi rumah hantu mereka.. (66,)

.. dan katanya rumah hantu paling menakutkan terletak di Jepun.. (^^') aku nak ltk gambar² berkaitan pun aku seram skrg nie.. kang aku xleh nak update blog laks sbb dihantui oleh posting nie.. ~ haa (^^!')


erm.. ('_^ )

Kat Jepun bkn hanya ada the world-Scariest-Haunted-House, tp diorng siap buat game show lagi, Gameshow : Mencabar keberanian..

Celebriti atau idola remaja Jepun, akan dipilih dan dipaksa diminta utk "menjelajah" memana rumah hantu yg berkenaan.

Slh-satunya adalah spt v-klip kat bawah nie -Arashi in haunted house, dan gara-gara v-klip nie, dah dua malam aku asyik mimpi masuk rumah hantu ngan aiba & Sho kun (^^!)..

Udalah nie.. asyik kasik aku v-klip² Arashi.. Tp xleh salahkan Uda 100%, sbb aku ulang tgk v-klip nie adalah dekat 20 kali sblm tido kelmarin (^^ii)..

V-klip nie spttnyer seram.. tp jadik lawak + kiyut sbb *Aiba + Sho sgt penakut.. giler x menjaga imej sbg Japanese idol.. haha (^o^)






Mari blajar Bhs Jepun (II) :

1. Matte = tunggu/ kejap
2. Majii = seriously
3. Otonii.. san, oree ikenee yo = tuan, saya x boleh pegi/teruskan




*Aiba + Sho ~ ahli kumpulan Arashi.

8 comments:

kuizikel said...

jom gi umah jepun.. eh umah hantu... hehe

NedLi Natalisz said...

huhuhu..
ikene yo... (T_T)

Anonymous said...

ekekekekek...tak seram lansung pun..kelakar gileerrr..melekek lekek aku ketawa dibuatnya..

kak bis

NedLi Natalisz said...

kak bis,
v-klip nie mmg v-klip lawak.. hahaha, diorng berdua tue artis, giler penakut.. umur dah nak masuk 30-an dah memasing.. (^^i)

huD said...

maner ade, mude lagiklah dierang ahahhahaha baye2 aku jerk :P miahahahhaa kalau ko nak, aku ade lagik klip2 dierang kihkihkih
obsessive!!!
BTW, aku nak g jepun dec nieh ahahhaha

NedLi Natalisz said...

majii!!???
nak ikutttt!!!

amoi said...

nak ikut jugakkkkkk!!!

p/s: mesti mak aku marah sbb asyik berjalan..haha...weh aini ko tanak kawen ke asyik berjalan ni?ahahaha..:P (memulangkan paku buah keras...ekekeke)

NedLi Natalisz said...

aku kena pg ke jepun dulu baru bleh kawen kerana bakal suamiku berada di sana ~ merujuk kpd Sho-kun (^^ii)

ila,
aku kawen sambil melancong laa.. hahahahahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...