Monday, February 09, 2009

Aku rasa, aku kena stop..

.. beli komik... huhu (^.^)


Sekrg nie, kitorng tgh buat projek kemas-kemas dan mengkotakkan brg-brg lama/ yg x digunakan lagik/ yg jarang digunakan..

So, aku dgn rajin nyer mempacking hampir semua brg-brg dlm bilik aku sabtu lepas.. Biler dah kotak-kotakkan, baru lah sedar.. banyak giler brg² aku nie rupanyer. Banyak sgt hobi, inilah jadiknyer (^^i)



kat sini ada 7 kotak berisi majalah + komik + dairi



.. dan ini bknlah kotak yg terakhir.. huhu



.. dpt harga murah kat MBS hari tue



Doraemon...

aku sayang giler komik-komik doraemon nie.. kitorng beli + kumpul dr sekolah rendah dulu.. sampai dah hilang2 kulit depan.. siap balut mcm buku teks sekolah tue (^^ii) ~ aku ngan adik2 punyer keja...




Yang nie, aku jumper dlm beg baju abgwan kot dulu.. sbb biler dier balik dr asrama, kitorng kena tolong basuh baju dier.. so, biler bukak beg abgwan, jumper komik doraemon nie..

Agaknyer abgwan pinjam dr jr/ dorm-mate dier kot.. sbb ader nama kat komik nie.. Sheikh I**a nama dier.. pastu tulis no bilik lagik (^^ii)

Tp aku luper nak pulangkan.. lepas baca luper nak simpan balik dlm beg abgwan, kpd sesiapa bernama Sheikh I**a yg kehilangan komik doraemonnyer satu masa dahulu, sila hubungi saya di sini yer.. nanti i pulangkan~ dier pun malu nak ngaku ader komik doraemon agaknyer (^_^)



antara koleksi buku-komik saiz handy


Ader 1 lagik kotak, jenis komik-komik saiz kecik-kecik nie. huhuh ader yg beli, ader yg dpt hadiah sbb menang kuiz dlm gempak+starz dll tue..

dan semua nie tak termasuk 2 lagi kotak yg agak besar berisi komik conan + kindaichi + class Q + penyiasat remaja..


//Ya Rasul.. banyak giler komik aku... ingat nak bukak kedai sewa komik la lepas nie (^^,')

13 comments:

cekkeya merangkap Sheikh said...

sayalah Sheikh I**a tuh...ekekkeke

ooo...kamu tak pulang ye komik saya!!!saya report polis nt baru tau!

NedLi Natalisz said...

ahahahhah... pompuan ke Sheikh I**a nie? i ingat kamu lelaki bujang yg ensem.. melepas peluang i tau(^^')


alaa.. xyah aa report polis. i bukan sengaja u (^^ii)

huD said...

ekekekekek lawak giler..bukan main balut ngan kertas a4 jerk kan..
siap balut ngan plestik lagik pas tu
terkagum kejap ahahhahah
pastu kat dalam ade tulis sumthing kan ned?/ ahahahhaha takut kene curik :))

NedLi Natalisz said...

hahahhahahahhahaha.. lepas balut ngan kertas A4, balut ngan plastik.. kaler plastik kena sama..

kalo cerita panjang kaler pink, so plastik pun pink.. kalo cerita pendek kaler hijau, so plastik pun ikut ijau.. hohooho sungguh teliti kita nie rupa2nyer (^^,)

err.. pasal tulis-tulis kat dlm tue, itu nanalaa punyer kerja.. budak baru nak masuk darjah 2 lah katakan~ ayat cover (^^!!)

sbb ramai sgt suker pinjam komik kiter, pastu buat2 luper nak pulang.. tue yg kena tulis2 kan hud kan? (^^ii)~ ayat cover lg..

kuizikel said...

ha pegi beli rak ikea... buat 1 section kat opis ke... mintak permission tuan punyer opis otey..hheheh.. sambil2 org tempah gambar2.. anak2 dia bleh layan komik...otey tak idea aku ni? bernas tak?

dulu aku slalu amik cover yg kertas salut komik slam dunk n bola yg hero nama akaboshi taka utk buat sampul buku aku.. bkn main marah abg aku.. kakakaka...

kuizikel said...

btw, apa ayat tu..tulis sket

Alif Lam Lam Ha ke? sapa baca tak pulang berdoser? hehehehe

NedLi Natalisz said...

hahah.. aku x berapa ingat laa... rasanyer mcm.. "sila pulangkan semula di alamat seperti di bawah:" kot...ekekkek (^_^)

tp dlm bentuk ayat yg lebih skema ala-ala budak sekolah rendah dan ader serangkap pantun yg menyusul selepas tue (^^i)


// malas aa nak bukak balik kotak tgk ayat tue aper..(^^ii)..


erm.. aku mmg nak buat rak yg sesuai ngan saiz komik2 kecil nie.. nak pakukan kan dinding bilik nanti..

nak buat sudut komik aku... tp buat kat bilik aku laa. sapa nak baca bleh baca kat situe jerk... x leh bawak tempat lain (^^,)v

huD said...

biliek ko?? eloooooo...kite share bilek ok huhuhuhu
ahahhahahha rumah baru camner? dah nak siap ke?

NedLi Natalisz said...

bah kata takyah share ok... dpt sowang satu (^^,)... yay!!

huD said...

yayyy!!! ahahahhaha kire ko nak amek yg loteng tuelah eh? ini tak adil!!! sedangkan aku anak yg tengah ahahhahah dah mcm tige abdul dah!!! blehlaa letak name kite kat pintu bilek masing2 miahahahha

NedLi Natalisz said...

tuelaa.. akak ingat nak suh kak uda amik gambar kiter sowang2.. then print besar2.. frame kan.. pastu tulis atas tue.. ghazidah.. hamidah... rafidah.. jalandahh... hahahhahahahahahh

kuizikel said...

hahaha pastu bgn malam2,, terkujat tgk muka sndiri dpn pintu... hahahahah

NedLi Natalisz said...

ahahhahahahaahha... x sgt kot.. sbb muker masing2 kiyut (^^ii)~ oh! terangkat bakul la plaks..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...