Tuesday, November 18, 2008

Pupuklah Minat Membaca dlm Diri…

Kalo pojan dgn buku “The Last Lecture”, Ila dgn “ Ayat-ayat Cinta”.. mak aku dgn novel “Bukan Puteri Lindungan Bulan”, Nana pun dah ke hulu ke hilir dgn novel cinta “Suzanna”..

Maka aku pun tanak ketinggalan lah dgn hobi nan mulia, membaca_jambatan_ilmu inie.. so... inilah buku aku…




aku baru je habis baca buku nie... Err.. actually dah 10 kali khatam pun (^^ii).. tp masih belum dipraktikkan lagik… jadik aku xleh snak buat konklusi yg tepat atau mengiyakan keberkesanannyer itew sekarang... aceh (‘^_’)..

Tapi kalo aku ikut sebiji-sebiji panduan dlm tue.. rasa-rasanyer x sampai 30 hari pun dah bleh dpt bakal_cheifu_kpd_adik-adikku…(66,) ~haha confidennnnttt..

Oh!!.. Since buku nie dikeluarkan oleh manusia² yahudi (aku rasa).. maka x bolehlah diikut 100% panduan yg diberi itew…haha (^^il)




Salah satu komik/kartun yg dilukis dlm buku nie.. reminds me kat abg_mata_hazel_pakai_kemeja_kaler_light-purple_kat_Vauxhall-station..(^^ii)

ohw!!.. London underground tube station adalah salah satu tempat paling sesuai untuk meet_the_men thing.. make sure keluar rumah pkl 8 dan bersiap-sedialah untuk bersesak² dgn warga kota (^^,)


Erm… (‘_^ )

Buku ni, uda yg kasik… aku mintak dier KitchenAid_mixer_kaler _merah untuk besday present aku yg akan dtg nie, instead.. dier poskan aku buku panduan untuk dptkan org yg boleh belikan aku mixer tersebut, 2 bulan lebih awal.. bijak kan? ~ bijak.. bijak

Instead of giving someone a fish.. give them a DIY manual book how to make a good fishing rod so then they can catch a big fish by themselves.. (^^,)

Tp kenapa 2 bulan lebih awal? Erm (‘_- )…

...


maybe uda x berapa yakin dgn kredibiliti aku kot… haha(^^!!)



// Aku tanak kongsi tips² dlm buku nie.. tp kalo ade yg nak baca, aku ingat nak sewakan buku nie nanti, harga sewanyer… kenalkan aku ngan seorang lelaki kachaks + budiman.. hahahahahhahaha ~ kerja giler!...


19 comments:

cekkeya said...

in 30 days???wow...

meh meh...kat kolej nih, ada ramai mat2 yg hensem lagi bergaya, speaking lagi... budiman tuh tak tau la...tapi, diorang mmg speaking jowo...hehe

opo?kue arek ngiseng???ekekekkeke

NedLi Natalisz said...

alamak.. ckp jawa i x paham u (^^ii)


nie offer2 mamat ensem bergaya kat kiter nie.. nak pinjam buku tue ker? (^^,)

wan mohd helmy said...

membaca mmg harus dipupuk sejak kecik lagi...kita yg dah dewasa ni pon masih belum terlewat utk jinak jinakkan diri minat utk membaca...byk membaca byklah ilmu baru yg kita dapat-kita kan di ajar supaya memperbaiki serta menambah pengatahuan dari masa ke semasa...jadi baca jgn tak baca...jgn baca yg tak berfaedah sudahla...baca yg memberi ilmu yg boleh memanfaatkan diri kita keluarga dan juga sesiapa shj yg dpt kongsi ilmu

cekkeya said...

hehe...takde la...yg cakap jowo tuh...dari seberang sihhh...mau ka???kekekekek

NedLi Natalisz said...

baiklah prof.Helmy (^_^)

NedLi Natalisz said...

apa chekkeya? koknyer dr seberang sih? ya ampunnnn.. hahahah (^o^)


tp kalo muker ala2 nicholas siputra (AADC).. i kisah u (^^ii)

ona said...

aini... aku ada sorang budiman.... hak hak... ko nak kenal??? haaaa berdepan ngan aku dulu laaa.... hakhakhak

NedLi Natalisz said...

uww.. that budiman? hoho i like!! kim salam skit kat dier..(^^ii)..




// jgn marah ona.. jgn marah.. nanti kena jual (^^,)

kuizikel said...

ada sorang kwn dobot dulu nama mat budiman.. tatau la nama betul ke tak.. heh

nanti tuko ngan buku last lecture aku a ned?.. err aku nk improve english jek.. jgn slh phm.. muakakkakak

huD said...

OMG (font 72!!!)

ahahahhahahha cepatlah apply mende dalam buku tue...
nanti pass kat adik2 plak ahahhaha

NedLi Natalisz said...

Lelaki yg budiman bknlah bermaksud seorg lelaki bernama "Budiman" yer... (^^ii)


pojan,
bleh jer pinjam.. tambah2 ilmu untuk memikat hati suami (^^,).. sbb kebanyakkan aplikasi memikat dlm dlm buku tue.. lebih sesuai di applykan after u get married (^_^)v

tp rules2 b4 tue.. ko bleh perturunkan kpd adik2 ko kot.. tak sesuai yer utk ko.. i report sama amir nanti (^^,)


Hud,
applykan segera? OMG (font 96- lagik besar)...
huhuhu... ("-_')

ona said...

mat budiman??? sounds famililar laa... tapi di mana ye... ahaks

anyway, nak sampai salam ko tuh cam payah sket laa sebab si budiman nih berada di luar benua kita... huhuhu...

cintaku bukan di atas kertas...
cintaku di atas peta...

NedLi Natalisz said...

ntah-ntah kawan dobot tue.. org yg sama nan kawan ko ona?

erm.. btw.. ko pernah dgr tak pepatah lama... "ikan di laut, asam di darat, dlm kuali bertemu jua"? (^^i)

tp aku nak kasik kat ko pepatah baru dr aku.. "jauh-jauh di hujung benua, dlm facebook bersua muker"...

hahhahahahahha... // lariiiiii


// x baik tau kedekut ngan aku, ona (^^ii)

kuizikel said...

aha.. sngguh hot topik dlm komen ni yer... kena plbnykkan topik sbegini, baik utk minda.. kah kah kah.. (nak lepak sama2 susah kan)

mungkin sama kot, dobot kan mrsm klawang ngan kuantan.. hehe (btw aku x de gambo mat budiman tu)..

tsedak la mat budiman nmpknyer..heheheheh

NedLi Natalisz said...

yelah.. hotz plak topic nie, tp
korng2 jer yg berbalas2 komennyer.
(^^ii)..

erm.. x plaks aku pasti abg budi
si ona nie budak MRSM mana....

oh!.. aku harap kalo abg budi tersedak.. better dier minum air kang x sempat jumper.. ('_~)

amoi said...

aini....nak pinjammmmmmmmm *wink*

weh...cerita la sket tips2 dlm tu...jgn la kedekut :P

NedLi Natalisz said...

haaaaa.. ada pun, aku mmg tunggu jerk ayat "pinjam" dr ko, ila (^^!)

oleh krn kiter kawan, aku sewakan buku tue erk... so nanti kenalkan aku kat anak_sedara_opismate_ko yg bernama H**** tue yer (^^ii).

*wink-Wink*

amoi said...

haha...hampeh...kalo nak berkenalan...ko kena bg free je la buku tu...hehe...

tp kan...dari aku kenalkan dia kat ko...baik aku yg berkenalan dgn dia...ahahahhhaa....lariiiiiiiiii<--tiru ayat pojan

p/s: terbayang2 fahrin pakai baju pilot dalam cerekarama hari tu (^^)v

NedLi Natalisz said...

hahahaa. ko mmg! kedekut ngan aku... tak baik tau (^_^). Aper salahnyer beri dier pilihan.. dier pun insan biasa cam kiter gak (^^ii)


terbayang2kan fahrin? erm.. baik bayangkan Hans mcm dlm awan dania (^^ii)..

hoho..(^.^)likey...likey...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...