Sunday, June 01, 2008

Mari Berpoya-poya & Menonton Indiana Jones (VI)

Plan kitorng hari nie ialah keluar berpoya-poya… Tapi kena tunggu Nana.. dier pg kenduri kawen abang_kawan_dier kat Sabak Bernam nun..

Sementara tunggu Uda & Farah, amik Nana kat Pekeliling… aku ajak Radie lepak Fajar Ria sat.. sbb nak mintak dier ajar berenang..(^_^)

So sempatlah aku blajar bubbling (~ingatkan dlm AF jer blajar bubbling..) dan gerakan kaki katak (^^!)… kayuh tangan dan amik nafas sambung next class (^^)

Lepas tue.. kitorng pg makan-makan kat Restorant Korea- steamboat & BBQ.. ~hoho Chiak!!..





sedap betul keli yg diperap tue.. tp sbb kitorng agak lewat sampai situe.. banyak lauk yg dah nak habis (-_^)

Dlm pkl 3.00pm, kitorng dihalau keluar dr restoran tue, memula ingat nak jalan-jalan mid valley jerk.. tp last-last kitorng pg Mines'.. Tgk wayang la plaks… ~hehe ini jerlah hiburan kitorng.. nak pg dangdut x reti (^^!!)…



So kiter kasik review movie nie skit;

Indiana Jones and the Kingdom
of the Crystal Skull




Selepas hampir 2 dekad, Indiana Jones di “hidupkan” semula oleh Uncle George Lucas nieh.. ( last movie, Indy and the Last Crusade.. kalo x silap aku laa..)

Movie nie masih mengekalkan genre adventure comedy seperti movie-movie Indy Siries yg dulu. ~aku suker (^^!)


Okey… ('_~)

Dengan berlatarbelakangkan era 50-an.. Kisah kali ini berkisarkan ttg pencarian khazanah unik yg diyakini mempunyai kuasa untuk mempengaruhi minda manusia.

Citer nie start dgn scene Indy & rakan karib dier, Mac dikidnap oleh tentera Soviet Union then dipaksa mencari khazanah misteri yg terletak di dlm pangkalan tentera US.

Dr situe, cerita nie mula menarik watak utama, Indy ke arah misi pencarian secara tak langsung...

Mula-mula Indy disyaki bersekongkol dgn komunis, then diberhentikan kerja, pastu terserempak dgn Mutt William, anak_ex-gf_Indy (Marion)..Then misi menyelamat ex-gurl & kawan karib pastu membawa kepada pencarian khazanah misteri.

Movie nie bleh dikaterkan agak ridiculous. (banyak makan ikan kerapu kot pacik Lucas nie (^^!)...) Tp siyes aku ckp, aku terhibur..

Lebih terhibur drpd tengok movie CJ7 (^-^)v ~bleh tak aku bandingkan cenggitue?

Lagikpun aku suker Shia LaBeouf nie blakon dlm citer nie.. yg jadik anak Indy tue.. watak dier dlm nie lebih kiyut dr watak dier dlm Transformers. ~sukerla (^_^i)

cuma satu jerk yg aku x berapa suker.. ending dier x best... mcm ending org_xder_idea jerk.. Kalo setakat ending cenggitue.. baik aku tgk X-Files (^^!)

So.. dr 10, aku kasik 6 bintang jer laa ..


erm.. ('_^)

lepas tgk wayang.. kami bergerak ke Balakong.. esok nak gi Medan.. radie laks balik Selayang..

4 comments:

amoi said...

pesal tarikh posting ni 1hb?hoho...

aah...tak bes sgt la kali ni...mmg betul org ckp tak best sgt...huhu...aku suka yg last crusade tu...ehehhe...

NedLi Natalisz said...

hahah.. nielah akibatnyer kalo kena buat editing dulu b4 post (^^!!)


aku x suker sbb ending dier tue.. kalo idak dah best dah.. Last Crusade lagik best..

huD said...

hellloo??!!!! suke2 ati ko jerk kutuk X-files aku!!1 ini mendatangkan marah nie muahahha

nedli said...

hahahaha...

ala... X-file zaman kuno pun nak marah2 ker? (^__^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...