Jumaat, Jun 19, 2015

Labu Kuning Goreng Rangup


Labu Kuning Goreng


Pernah try goreng buah labu kuning tak? Cubalah.. Sedap!!.. Bancuhan tepungnya, sama je macam bancuhan tepung nak buat pisang atau cempedak goreng..

  • 1 cawan tepung beras
  • ½ cawan tepung gandum
  • 1 sudu bsr tepung jagung
  • Secubit kapur makan
  • Sedikit serbuk kunyit
  • Sedikit garam
  • Air sejuk secukupnya

Kitorng guna buah labu yg masih mentah.. yg blum lembut lagi isinya.. kalau yg dah masak sgt buah labunya, buat cucur lagi sesuai.. Then walaupun sebelum goreng dia keras.. tp after siap masak.. dia lembut jer.. Manis pun manis..


Okeh.. Selamat mencuba!! (^_^)..



Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...