kena tukar menu untuk lunch ne~.. bdn dah naik semula.. nie gara2 makan nasi beriani claypot kat penang, char kuew tiau Gani dan sup utara dekat umah pojan ~ hahah alasan..(^^i)
Padahal dah sebungkus besar coklat Daim + cadburry dlm peti ais habis dlm masa 2 minggu lebih jer... huhuhuh (^◊^)/ kyaa!!.. So nie resepi garden Salad untuk makan tgh hari nie nanti.. TQ ona sbb bagi resepi.. kiter kongsi ngan org lain gak ne~?
Bahan-bahan:
Salad
Lada benggala (merah+kuning)
Brocolli
Kepingan ayam
Jejari ketam
Sedikit serbuk Lada hitam
Sedikit garam
Sedikit olive oil
Lemon- ikut selera
Cara:
Potong sayur dan kepingan ayam kpd saiz yg mudah untuk di makan.
Rebus brocolli hingga empuk, toskan dan ketepikan
Rebus kepingan ayam, toskan dan ketepikan.
Mixkan lada hitam+garam dan olive oil dlm mangku kecil.
Mixkan semua-nya dlm mangkuk salad.
Perahkan lemon ketika menghidang (jika mahu)
//.. x smpt lg nak tulis pasal jalan2 Penang-Kedah-Ipoh... kendian laa
hoho... u r almost welcome honey...
BalasPadamanyway aku pun dah naik badan... hmm kena buat jugak laa garden salad nih hehehe
ko gemuk salahkan pojan hahahahahahahahahahaha
BalasPadamhahahha.. sapa lagik nak dipersalahkan wa? haha.. (^^i)
BalasPadam