Monday, July 11, 2016

Aidilfitri 2016




Salam Lebaran.. Tahun nie kami beraya di KL lagi.. to be exact, di Aman Siara, Selayang (^_^).. Tapi Jumaat tengahari kami balik kuantan dah..

Uda risaukan anak² kucing dia.. Kali nie #Anak²TakBolehIkut.. Tak muat kereta.. Kalau sekor-dua takpe.. nie dah sampai 6 ekor (^^").. Sila jaga rumah!

Okeylah.. jom share gambar² di hari raya..


------------------- 1 Syawal 1437H -------------------




Tema hari pertama ialah earth colour (^_^).. Group Aman Siara kaler coklat (sekali ngan aki dan Tokwan).. Group Taman Guru hijau olive.. dan group Che Yam Sentosa, kaler peach..

Tapi next year perlu pilih tema kaler terang skit.. Rasa macam blend dengan dinding rumah Kak Uda pulak (^^")..


Tokwan, Aki dan Cucu² Aman Siara

Geng Aman Siara: Abgwan + Kak Uda dan Anak²

Muhammad Hud Ammar..

Geng Taman Guru + Geng Aman Siara


Seperti biasa, kitorng pegi solat sunat hari raya.. Kak Aneem jer tak ikut sbb nak teman ibu (^_^).. Tahun nie solat di Masjid Al-Firdaus, Bandar Baru Selayang..


Dlm keta nak ke masjid..


Mak Noma se-family besar datang beraya belah petangnya, tapi terlupa nak bergambar reramai.. sibuk sangat bersembang dan makan ketupat (^_^)..



------------------- 2 Syawal 1437H -------------------




Kitorng amik homestay area Mutiara Selayang.. selesa sgt rumahnya.. cantik pula tue.. fefeeling mcm beraya di perantauan pulak bila bergambar bawah lamp post camnie (^^")..

Then.. dlm pkl 9.30 kitorng gerak ke Aman Siara.. Nana, Farid dan maryam dah sampai dr Sentosa.. Dapatlah bergambar reramai lengkap ngan maryam sekali (^_^)v..




Then.. untuk melunaskan janji.. maka kami ke OU.. Bulan puasa hari tue dah janji nak tengok Finding Dori ngan Aneem, Najla dan Widaad..

Pastu Maksu, Paksu dan Yam pun nak join jugak.. Tapi before tue, meh kita amik gambar kat luar rumah kejap (^^')..


Geng Kaki Wayang Raya..

Tema Raya ke 2: Jubah Ceria Warna


Okey.. Mari menuju ke GSC di One Utama.. Tapi Finding Dori full.. terpaksa tengok Ice Age jer.. Kita download jerlah Finding Dori tue nanti, Widaad yer (^_^)..


Plan movie lain, tengok movie lain, bergambar movie lain..

Yam @GSC menonton sambil makan pop-corn..

Selesai sudah menonton Ice Age..

Lepak di food court sat, sambil minum petang (^_^)..

begitulah aktiviti kami di hari raya kedua nie (^_^).. Balik homestay, proceed dgn project (makan) aiskrim Cactus. Buat aiskrim nie ngan Kak Aneem smlm.. guna jem buah cactus Jeju..

Makan-makan, main bunga api seround dan tido (^^,)..



------------------- 4 Syawal 1437H -------------------



Balik Kuantan dah lewat semalam.. so Sabtu baru start jenjalan rumah sedara-mara kat sini.. itu pun Chik Mie dah balik Sibu, Chu takde kat rumah..

So beraya rumah sedara-mara yg ada jer kali nie (^_^)..


Rumah Mak Long..

Che Yam beraya di rumah Wan Ngah..


Sekian shj cerita raya kami kali nie..

#TeamRayaKL




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...