Tuesday, June 21, 2016

Menu Iftar Ramadhan 2016

Dah banyak tahun kitorng x beli juadah berbuka di pasar Ramadhan.. Memang selalu masak jer kat rumah.. dan tahun nie.. chef dan penolong chef dah bertambah.. maka take turn jer (^_^)..

.. dan sepanjang 2 minggu berpuasa.. nie antara juadah kami untuk berbuka.. Cuma ada 5 keping gambar.. sebab yg lenlain tak sempat nak snap gambar.. 


Ala Carca Merba

Untuk menu Ala Carca-Merba nie, memula nak buat lauk kampung.. Ulam dan asam pedas daging.. Tetiba terasa nak makan tempe goreng cicah sambal kicap (^^").. gorenglah tempe celup tepung skit..

Pastu Nana, risau isi ayam banyak dalam peti ais, dibuatnya chicken-pop.. Then datang pula Fara, teringin nak cendawan celup tepung.. tue yg macam-macam atas meja tue..



Ala Potluck


Then kitorng gi berbuka ngan Tok kat rumah Teh.. konsepnya ialah potluck. Tanya Baby, tok suka makan apa skrang nie.. Baby cakap Tok nak nasi ayam (^^,).. Selera Tok memang selalu berubah.. so ikut Tok nak makan apa..

Then kebetulan Iffah balik Kuantan, so ajak Iffah sekali join, lagipun dia sensorang jer kat rumah dia tue.. Izzah kelik Kelantan..



Ala Kadar


Menu Ala Kadar.. Sempena tinggal berdua jer dgn Nana berbuka kelmarin.. Buat bubur lambuk Pahang seperiuk; share dgn jiran tetangga.. Then buat lauk sambal sardin pedas dan telur mata leleh..

Hehe.. teringin (^^")..



Ala Barat


Menu paling latest. Western style lah sangat.. Uda panggang daging kambing, then buat salad tuna + shell pasta.. Serious marvelous! Delish! Huhu.. Fara requested garlic bread; gigih mencincang garlic dan gaul dgn butter.. sorry uda terletak rosemary plak (^^")..

Tambah mashed potato (lepas ni makngah saute bawang sampai layu yer, maryam) dan fries tabur mayo + cili sos.. Then Nana goreng chicken wings dan siapkan ayam panggang madu untuk Farid yang tak boleh makan kambing (^^,)..  




..ermm.. tgh tunggu DHU blanjer staff berbuka nie.. Bila ek, Bos? (^^")..



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...