Sunday, April 03, 2016

Lovely South Korea Spring Trip

Akhir bulan lepas kami bercuti ke Korea Selatan.. niat asal bknnya nak ke Korea pun.. tp ntah macam mana terpegi Korea pulak (^^").. so ke korealah kita.. Dgn harapan dpt ketemu ex-boyprens: Gong Yoo dan Hyun Bin..

Oppa, annyeong!!




20 Mar 2016: The Beginning of a Lyrical Journey..

Pagi semalam lepas hantar bah balik KL, petangnya balik semula ke Kuantan dgn Fara.. dan ahad siangnya, final check barang-barang keperluan dan beg before naik flight ke KLIA..

Pkl 6.00pm kami bergerak ke airport. Nana, mak dan maryam tlg hantarkan, Fara dan Iffah naik dgn Atif.. tak muat kalau semua² nak naik satu kereta, dgn beg besar² lagi (^^")..


TQ Maryam, tlg hantar macik² ke airport..

sementara menunggu flight yg delay (^_^)


Selesai check in semua beg, kami bergerak ke gate.. Flight dr Kuantan sepatutnya pukul 7.45pm tp delay dlm 15 minit.. so dalam pkl 8.00 pm camtu baru kami berlepas ke KLIA..

Seperti selalu, Uda mmg setia dgn MAS.. so trip kali nie kami naik MAS juga (^_^)..




Kenapa kami suka naik MAS? sbb flight attendant diorng best.. selalu beri kacang lebih (^^').. Fara dpt kacang banyak giler.. aku tgh borak² ngan Fara tetiba abg pramugara hulur kacang sebungkus besar depan muka..

Terpana-terpinga kejap kami berdua.. lepas dia kata, "Amiklah.. banyak extra nie.." baru kami boleh digested apa yg berlaku (^^").. Terima kasih En.Khairul.. Next flight kalau berjumpa, bleh beri extra lagi (^^,)


Sesampai di KLIA, kami gerak terus ke Gate C36; walaupun flight nanti pkl 11.35 pm.. tp selagi tak tiba di gate, hati x keruan..


KLIA: Gate C36


Dari KLIA ke Incheon International Airport mengambil masa lebih kurang 7 jam.. Sempatlah habis 2 movie dan dua kali makan..


Late dinner..



21 Mar 2016: Joyful Jeju
landed at 6.36 am korean time. Suhu 3°C. Ambil masa sejam lebih untuk urusan kastam. Then pegi amik beg..dan cari T-Money kaunter.


..to Gimpo Airport


Plan-nya, dr Incheon kami perlu ke Gimpo airport sbb nak jenjalan Jeju dulu utk 4H3M pertama.. then baru sambung jalan² Seoul sampai Ahad. Dr Incheon kami gerak ke AREX station. Perlu amik train yg henti² tue.. bkn express train as it'll go straight to Seoul station.


Outside Gimpo Airport..

Lunch: jumuckbap (nasi kepal korea) + banana uyu


Sampai Gimpo dlm pkl 9.40 pg. lepak² jap sementara tunggu kaunter check in buka. Then rayau cari conve-store, nak beli makanan..

So kami try tuna jumuckbap dan banana uyu nie (ramai suruh try kalau pegi korea).. Tp takdelah sedap pun. hahaha..




Kami took off pkl 1.30 pm (flight delay lagi sekali).. and arrived dlm 2.20 pm camtu. Sampai di Jeju Island cuaca nampak panas tp rasa sejuk ya amat (Suhu: 8°C-10°C). Rasa mcm nak demam dah (^^")

Oh!.. Dr airport ke hotel Robero, kami amik taxi.. tambang cuma ₩5000 shj. Jarak dr airport ke hotel pun taklah jauh mana.. Dalam 10minit dah sampai..


Okeylah.. sampai sini dulu.. nanti bila dah dpt semua gambar baru sambung tulis (^_^)v..






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...