Friday, June 12, 2015

Blissful Bali Trip - Bye-bye Bali




[SUN-31 May 2015]
Hari nie nak balik sudah.. Cukuplah 4D3N di Bali.. Esok masuk kerja (^_^)v.. So mari mulakan hari dgn sarapan yg enak ini..


Nasi Goreng SP Wina Villa Bali


Usai sarapan, uda ajak teman dia habiskan amik gambar hotel.. Tak habis lagi kerja budak nie rupanya (^^,).. So kami keliling hotel before check out.


Sekitar Wina Villa Hotel

Mini libry (^_^)


Ok.. dah masa untuk check out. Smlm kitorng dah janji dgn Kadek tuk hantarkan kami ke airport.. Janji pkl 9.00 am.. lapan lebih dia dah sampai.. Bagus! Sangat cekap dan menepati masa.

Boleh kerja kat Jepun (^^,)..


Lobby hotel


Jalan kat sinie, macam banyak one way.. so kami pusing² sekitar bandar Kuta, before sampai ke Denpasar International Airport tue..


Sepanjang jalan ke airport


Sampai airport.. tak boleh nak terus settledkan segala urusan check in lagi. Kaunter tak bukak pun lagi.. awal sgt sampainya (^^")..


Selfie jap..

Menunggu kaunter dibuka..


Selesai urusan check in, jam baru 10.30 am.. kami tak boleh pegi ke gate lagi, maka lebih baik meronda² dan berelek² dalam angkasapura nie..

Lepas keluar-masuk dr satu kedai ke satu kedai.. Dapatlah kami ole-ole tambahan (^^')..


..dah dpt apa yg dicari..

Bkn kapal terbang kami..

berkampung di angkasapura


Oh!.. Flight delay.. Sepatutnya 12.50 pm, lewat dekat sejam gak nie.. 1.40 pm baru kami departed tadi. Sedikit risau sbb nak transit flight ke Kuantan pula nanti..

Tapi lepas Kapten Wan beritau, cuaca ok dan maybe bleh sampai KLIA around 4.15 am - 4.30 am camtue.. kami kembali lega (^_^)..

Risau mcm transit flight pkl 4.00 pm kan? (^^")..


MH714 - fly back home


Sampai KLIA 4.14 pm; perlu tunggu pkl 6.00 ptg utk ke Kuantan pula..

Oh!.. tadi ada beberapa penumpang bergegas keluar dr kapal dan ada tiga-empat org staff KLIA dah siap sedia tunggu utk bawa diorng transit flight seterusnya.. Mujur kaminya lewat petang skit (^_^)..




Alhamdulillah.. menjelang maghrib, sampai Kuantan.. Maksu Nana dan Paksu Farid dtg jemput bersama Maryam (^-^).. Suka-suki jer nana ikut yer.. kalau mak tau, mmg kena bebel (^^,)..


Okeh.. berakhir sudah percutian kerja-sambil-melancong kami kali nie.. Walaupun temankan uda yg perlu bekerja, dan dpt jenjalan sehari jer.. kami tetap enjoy. (^_^)/







2 comments:

Cahaya said...

errr ingat tajuk cerita industan om shanti om tu heh.

NedLi Sakurai said...

Hehee itu bhs org Bali. Tataulah betul ke idak, kalau google tipu.. maka tertipulah kita semua (^.^)..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...