Rabu, April 01, 2015

Para-para Sakura Bento




Hari nie, buat daging halia bersos tiram jer.. Tambah kentang, shiitake mushroom dan bell pepper.. Senang masak main lebur-lebur nie (^^")..

Tapi mmg kena carik resepi baru lah.. biar pelbagai skit lauk kitorng nie..




Untuk breakfast, aku just buat sambal tauhu. Requested by Uda-chan. Actually lauk sambal tauhu nie mmg favourite kitorng sejak skolah kat SK Tuanku Fatimah lagi.. (^_^)..

Dulu.. macik kantin skolah masak lauk sambal tauhu nie dan jual sekeping seposen.. kalau time rehat tue, beli sambal tauhu 50 sen.. then beli keropok 50 sen.. dah kenyang dah.. dan sambal dia mmg sedap giler.

Sampai skrg aku masih x reti lg nak buat cam macik tue buat.. (^^')..




Keylah.. Happy Lunch hour (^_^)/


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...