Wednesday, February 11, 2015

Doraemon Crispy Chicken Fillets Bento


Lunch dan breakfast in Doraemon theme lunch box


Malam tadi kitorng pakat² sblm tido.. asalnya, ingat nak buat crispy chicken fillet with lemon sauce.. tp terdapat bantahan.. then nak buat goreng kunyit garing jer.. then ada bantahan jugak.. sbb dah selalu sangat goreng kunyit camtu..

Last², kata putus dibuat.. just goreng dgn tepung tempura then nanti tuang black pepper sauce atas dia. Actually aku jer yg putus sendiri sbb dua org lg ahli mesyuarat wassap dah tertido (^^")..

~Discussion 'jarak jauh'; tele-conference antara bilik (^^!)



Breakfast: Scramble eggs + oblong meat


Untuk sediakan crispy chicken nie; just kisar 2 keping dada ayam guna pengisar kering/ food processer. Then mixkan dgn 1/4 cawan susu segar, 2 sudu mayonis, sedikit lada sulah, mix herbs dan garam secukupnya.

Bila dah digaul rata, bahagikan kepada 4-6 bhgn, kepal-kepal dan leperkan.. then celup dlm telur, golekkan dlm tepung tempura sebelum di-deep frykan. Siap (^_^)

Untuk sauce.. aku just tumis bawang putih, masukkan black pepper sauce jenama life.. tambah garam skit, sos cili skit.. air skit. Siap.. (^_^)


Mudah keja aku pagi tadi.. tp mudah x mudah.. sejam gak kot (^^')..



-----------------//-----------------



Bebarang bento baru saya (^^")


Hip-hip huray!!..

Ada 2 unit HK bento boxes, satu leper dan satu lagi 2-tier bento box.. then 1 unit blue Doraemon bento box, satu unit bekas air kaca + 2 bag bekal.. (beg belang² tu beli kat daiso..)

Semuanya baru sampai.. actually sepatutnya dapat sabtu lepas.. tp kitorng xder kat rumah.. so terpaksa ambil sendiri di pejabat post..


Baru jer sampai.. terus guna pg esok nya (^^!).. Tanoshi yo~




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...