Thursday, December 04, 2014

Beef Soup and Quiche Bento




Nak buat stew asalnya, tp nanti guna banyak sgt tomatoes.. so cancel. Masak Soup tulang /daging jerlah.. dan krn perlu rebus lama, makanya, aku rebus siap² malam tadi. Bangun pagi tadi just panaskan dan tambah sayur.

Erm.. bila dah camnie, mulalah rasa macam nak beli slow-cooker dan food processor. Mudah giler kerja bila ada kitchen tools. Kalau tgk Jamie 15 minutes meal tue.. kejap jer dia dpt siapkan 1 hidangan lengkap.




Oh!.. Untuk breakfast pagi tadi, aku just makan telur setengah masak dan quiche curry.. Asyik buat omelette jer, jemu jugak (^_^)



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...