Saturday, September 07, 2013

Mengembalikan Semangat Bento yang Hilang..

lama sangatkan bercuti drpd buat Bento.. Almost two months kot.. ( ^_').. Makin pudar rasa rajin nak buat bento pepagi.. So tindakan segera perlu diambil.. Makanya.. aku men-shopping bebarang bento (^_^)v..

Saja jer reward diri sendiri.. walaupun besday dah berzaman berlalu.. tapi takpe.. nak hadiahkan jugak kat diri sendiri.. Erm.. cuba tgk nie..


Hello Kitty (big + small).. Rilakkuma + Tin lunch box


I bought these cute lunchboxes from Mrs.Jasnise Chong.. Aren't they adorable? Hohohooo.. Oh! except that bulky-tin-lunchbox.. itu beli kat cowboy (^_^)v..

dan since aku mmg a food-picks-collector.. so aku beli mereka-mereka ini.. Oh!.. I'm the happiest person on earth bila mereka-mereka ini sampai dgn selamatnya via post kelmarin. Thank you Mr.Postman.


Bought these lovely items from Mrs. Jasmine Woo

..and these kawaii food picks and sauce containers from Yenn..


Suka tak? Suka tak? Suka tak? hehee.. (^___^)v.. Rasa x sabar nak buat bento hari² lepas nie.. then tadi siang, siap pegi 100Yen Shop kat bdr sbb nak beli Inarizushi. Nanti boleh buat bento Rilakkuma pakai topi Rilakkuma (^^,)..


Oh!.. (^_')

lupa nak post kat blog before nie.. Hari tue ada masuk giveaway contest.. yg hantar gambar bento kermit tue.. aku menang (2nd place).. dapat nie:


2 set of mini cases and lunchbox kaler kuning (^_^)v..


..dan punyalah lama menang hadiah nie.. sampai lupa sapa yg host giveaway nie, hari tue.. (^^") haha.. Nanti kalau dah ingat aku kredit-kan kat sinie..

Tapi hadiah nie belum ada dlm tangan lagi.. sbb actually contestnya untuk org yg ada alamat di US jer.. so tumpang alamat Kak Na.. Nanti kalau diorng balik mesia end of this yr.. Kak Na tolong bawakan sama (^_^).. so kena tunggulah..


Then.. ada menang satu lagi giveaway, drpd Karen Wee pula..


It's Funbites! Yeayy!


.. So bekas bekal comel-lote dah ada.. Tools and bento accessories pun dah banyak sangat dah nie.. Semoga lebih kretif dan lebih rajin lagi selepas nie.. Berusahalah!


Ganbatte Kudasai, Angah-chan!

Un! Ganbarimasu!! (^_^)/



2 comments:

Wawa Yusoff said...

seronoknye..!

NedLi Sakurai said...

hehe.. sronok, sronok, sronok!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...