Saturday, August 03, 2013

Projek Pop Khas Edisi Raya

Kalau dah nama edisi raya, projek apa lagi kalau bukan projek buat kuih raya kan (^_^)v.. Setakat nie baru siap 3 jenis.. tp yg mudah² jerlah.. kuih popia mini, cornflake madu dan.. siang tadi tart nenas gulung gebu..


favourite.. sangat! (^^') -ubat gemuk


Nak buat kuih tart, perlu ajak cousin aku, Ipah.. Dia memang pakar kuih tart nenas.. since tadi siang baru dia available, so tadilah baru kitorng start buat kuih nie sesama.. sehari nie tadi mmg buat tart nenas gulung jer..

Cornflake madu ngan popia mini.. dah siapkan last weekend.. projek hujung minggu aku ngan nana.. cuma lambat post jer.. so nie gambar-gambar semasa kejadian (^_^)..


Cornflakes Madu in the making..

Proses menggulung popia mini..

1 paket, dpt banyak nie jer.. (^_^)..


Oh!.. tp mak dah pesan.. jgn buat banyak jenis sgt.. sbb dia dah beli kuih berbalang² dan berjenis² dr kengkawan dia.. sungguh supportive mak nie kan.. yelah.. lepas nie satu jer lagi kitorng buat.. nak buat cookies jer lg sejenis..

Sebab dah janji ngan Ipah.. kalau dia ajar buat kuih tart sedap dia tue.. aku kena balas dgn cookies poyos amos aku pulak.. kena ada give and take bak kata Tok (^^,).. haha.. tok aku speaking kau.. (^^")..

Nanti kendian, up gambar cookies pulak bila dah siap.. (^_^)v


Resepi Cornflake Madu : Cornflake Madu Kak Nor
Resepi Tart Nenas Gebu : Tart Nenas Mat Gebu



4 comments:

cekkeya said...

bestnyeee tgk gambar pun tahu sedap dahhh. ahahaha

dekdaa said...

Apakata tolong jual kat den tiga2 jenis ni.. ok tak? :P

kuizikel said...

sedapnya nak beli, cekkeya dah p buat cepat popia n cornflake madu.. aini tolong bagi resepi cornflake madu kat cekkeya ni .. hehehe

NedLi Sakurai said...

cekkeya & kui nak resepi ker? semua amik kat internet jer.. nanti tepek link kat post.

Dekda.. alaa.. lambat ckp, oven dah kena simpan.. next time jual (^_^)v

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...