Sunday, August 04, 2013

Fruits and Chocolate Fondue..


Fresh fruits siap!..


Erm.. budak² nie laa.. teringin nak makan.. Nie sbb tgk Arashi no Shukudaikun tue duk buat fruits-chocolate fondue utk guest artis diorng.. Siap beli alat chocolatier nie.. tp ok gak.. sbb aku pun teringin (^^')..

Terima kasih kakchik sbb beli alat untuk cair chocolate nie .. next time kiter try buat cheese fondue laks yer (^_^).. hoho.. #yummyinmytummy.. yum-yum-yum..


ittadakimasss...


untuk bancuhan chocolate, kami just guna half bar coklat cadbury (besar) dan half bar chocolate masakan + sedikit susu segar dan sedikit butter.. Kalau nak lebih sedap, just guna the whole bar of cadbury tue.. without anything else (^_^)..

Cairkan dulu siap².. then baru pindahkan ke alat chocolatier tue.. Then.. potong semua buah²an segar yg kita suka in bite size. Yg paling best strawberry dan pisang. Seriously sedap!.. Nenas- a big no-no.. kiwi dan honey dew kira oklah.. apple pun x best sangat..

Then bleh topup dgn marshmallows kalau ada.. kalau nak sprinkles² pun boleh gak.. boleh guna kacang hancur atau chocolate rice..

owh!.. heavennyer makan sweet² things cam nie.. berkumpul pulak sesama gurls kan.. (^^,)



2 comments:

cekkeya said...

mak aih. terliurrrrrrrr! nih yg rasa nk beli jgk satu cmtuh. ahahah

NedLi Sakurai said...

Hehe.. Beli cekkeya.. Beli. Kat groupon banyak jual.. Budak2 nie mmg suka beli brg online.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...