Saturday, July 13, 2013

Projek Pop I : Fruit Popsicles


Our first attempt at making popsicles..


Yeay!!..walaupun serba kekurangan perkakasan dan alatan.. tp projek kitorng nie berjaya jugak dilaksanakan.. Dah la bulan posa kan.. buat projek menguji iman bebudak laks (^^").. tp takper.. diorng kuat.. (^__^).

Kitorng just guna apa yg ada.. sbb abgwan lupa nak beli bekas ice cream kat Mr. DIY.. dan Uda-chan lupa nak beli kayu pemegang dia tue.. so.. just.. kiranya nie.. our first attempt of making popsicle without proper equipments (^^")..

giler x cantik gambar dak? haha.. dahlah x mahir amik gambar.. objek yg nak diambil x comel pula.. tp takperlah.. Janji projek kitorng terlaksana (^_^).. Next time kita buat molek-molek.

So.. nie bahan-bahan yang diperlukan..



buah-buahan beraneka kaler..

..dan jus nenas


Susun bekas dan siapkan pemegang ice pop.. kami guna cawan plastik dan sudu kecil.. sbg ganti untuk popsicle mold dan kayu pemegang.. haha (^^!)..

Then guna chopsticks yg diikat dgn getah untuk pegang pemegang ice-pop tue (^_^)


dalam proses penyediaan..

Sedia untuk disejuk-bekukan..


ambil masa juga nak keras ice-pop nie.. so perlu bersabar.. Widaad paling sabar kot.. hehehe.. sbb dier kena tunggu semua org balik dr Terawih baru boleh makan sesama..


"Sedap tak ice-pop nie, Widaad?".. "Sedap!"..


Okey.. last pic..  semoga semuanya tabah (^^, )..



//Jika tidak begitu tabah, sila jgn buka post ini di waktu siang, dlm bulan ramadhan.. hahahahah..


2 comments:

dropmental said...

apsal lak tetiba jadi projek pop nih? ngaaaaaaaaahahahaaa

NedLi Sakurai said...

Saja.. Iedil Putra kan blakon dlm Projek Pop the series.. hehe (^^,)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...