Sunday, July 07, 2013

Jet Lag: Iedil Putra yg Owsem

Time Weekend, tak der keja, aku buat marathon tgk Jet Lag.. Haha.. Article banyak lagi nak kena baca, class esok pun x prepare apa lagi nie.. Paper pun baru tulis ayat pertama.. tp boleh kata xder apa nak buat? (^^").. gome ne~

My mood nak menulis x dtg lagi nie.. haa canne? So terpaksalah tgk Iedil Putra dlm Jet Lag dulu baru start tulis Intro tuk paper kita yer kengkawan (^^,)..




Oh!.. berbalik semula kepda siri Jet Lag nie.. ada 8 Episod semuanya.. aku tatau kenapa diorng siarkan siri nie pkl 11 malam (mentang²lah namanya jetlag kan.. (^^,)..). Dah lama dah diorng siarkan kat TV9.. tp sbb dah tgh malam.. so aku tatau.. aku tido pkl 10 setiap hari..

Tapi sbb dah terjatuh suka kat Iedil nie.. so aku gi selongkar kat Tonton.com.my.. Jadinya, dptlah tgk. Best siri nie; banyak mengimbau kenangan aku masa time² jenjalan dulu.. lagi pun kitorng pun buat mcm Iedil gak.. perlu buat tasks yg telah di-listkan..

Cumanya xlah se-pressure si Iedil nie terima.. Wajib buat dan dlm masa yg terhad.. tp cool laa diorng nie. KRU mmg best dlm bab² idea² menarik camnie (^_^)..


JET LAG 1: Istanbul, Turkey
aku x pegi lagi Turkey.. tp kebanyakkan task yg dier kena buat.. mmg aku nak buat kalau pegi ke Istanbul nanti (^^,).. Antaranya, solat di Masjid biru, minum teh turkey dan jalan-jalan di Spice Bazzar.

JET LAG 2: Rom, Italy
Tasks yg Iedil kena buat kat sinie cambest. Most of them kami pun buat, cumanya kami x basuh muka kat fontana tue; tak panjat tangga terlebar tue.. dan yg paling frust, kami x sempat nak makan pizza #1 in the world.. kedai dia dah tutup arie tue.. (T_T).. Syabas tuk Iedil sbb dier berjaya.. huhu, jeles!


Task# Bergambar dgn Graffiti di Lisbon


JET LAG 3: Lisbon, Portugal
Erm.. destinasi yg nie.. mcm x berapa best.. then Iedil pun mcm tense giler kat sinie (^_^). Kalaulah terlintas nak ke sinie satu hari nanti.. maybe apa yg boleh dibuat ialah pemandangan dr atas menara tue kot.. dan naik the famous Yellow trem (^-^)..


Task#.. bergambar di stadium bola terkenal London


JET LAG 4: London, UK
haha.. sama.. kat sinie mmg terbaiklah.. tp most of tasks diorng pasal bola.. boring giler.. hahaha then pegi Camden Park.. siyes tak best.. hahaha.. Habis pegi museum tue best sgt ke? (^^"). Aku prefer pegi tengok statue Sherlock Holmes dan Museum Beatles lagi kot.. (^_^)v

JET LAG 5: Prague, Czech Republic
X pernah pegi lagi sinie.. tp the Dancing Building dgn Eskalator terpanjang dan terdalam di Eropah Union kat Namesti Meru Metro Station tue mcm menarik!.. dan kalau nak ambik gambar kat sinie.. aku nak nari cam Iedil Putra gak kot.. haha (^O^).


Task# Menari di Prague


JET LAG 6: Berlin, Germany
Diorng pegi Berlin!!.. Jeles lagi.. Task kat Berlin nie cambesh gak.. tp aku paling suka yg jenjalan kat outdoor East Side Gallery tue (asalnya adalah Berlin Wall)..

JET LAG 7: Seoul, South Korea
Another destination wajib pegi.. (^.^)v.. tp x pegi-pegi lagik.. my personal travel-planner + partner in crime; uda-chan taknak bawa pegi Korea.. dia nak pegi Japan jer (^-^)..

Actually banyak lg yg lebih cambesh di korea.. tp Jetlag pegi tempat yang org lelaki suka pegi jer (Bola..bola..bola..) Seksis diorng nie (^^,). Tapi Lotte World tue menarik.. cuma Cyro Swing dan Cyro Drop tue mmg tak lah.. haha (^^')


Jet Lag last destination


JET LAG 8: Tokyo, Japan
Best place ever!!.. (^__^).. Banyak giler task kitorng yg sama.. dan ada yg Iedil berjaya buat, tp kami x berjaya buat, sbb kitorng giler duk beratur kat Tokyo Dome utk beli Barangan Arashi.. dan habiskan masa separuh hari kat situe jer..

Diorng dpt bergambar ngan statue Hachiko kat Shibuya dan melintas kat the famous Shibuya Crossing!!.. Jeles! Jeles!!.. Sangat Jeles!!.. heheh adeh.. kena repeatlah nie yer? (^^").. Err btw.. pacik kaunter suica card tue samalah. (^_^)v..


//Bestnya jadik pengacara rancangan travel-travel nie.. dpt jenjalan free.
//Oh! lupa.. Gigi arnab si Iedil nie sgt cute-lah.. mcm gigi Shokun (^^,)..



Oklah.. dah cukuplah kot tgk Iedil Putra dr smlm.. Kang overdose kang, susah plaks.. makanya mari kita start writing! Gambarimasu!!



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...