Monday, June 17, 2013

Monster Inc. Sandwich Bento

My first try.. using Disney characters as a theme for my bento (^_^)


Egg sandwich + green apple + strawberry and lassi drink

..(^___^)..

Seronok sgt rasanya bila bento yg dibuat menjadi seperti yg di-plan. Kepingan telur dadar tue terpaksa guna telur putih sahaja sbb kalau guna whole egg, dier bertukar jadi kaler hijau bila ditambah inci biru (^^")..

Jadinya, terpaksa guna egg white.. tp cam susah nak letak kaler ungu.. so biar jerlaa Sulley kaler biru jer (^^,). Untuk Mike Wazowski, just guna epal hijau.. senang kan? (^.^).. dan mainan patung kecik (Boo) tue hanyalah sekadar hiasan..


.. erm.. sukalaa bento kali nie.. Hontoni Daisuki (^_^)v.




7 comments:

Wawa Yusoff said...

hohoho.

suke....!!

camne nak buat kaler biru tu?

NedLi Sakurai said...

Saya guna food coloring -kaler biru (^^')..

Tapi kalau nak bagi anak2 makan, better guna air rebusan kobis ungu/ air bunga telang.. dan sila guna telur putih saja yer. Kalau tak nanti dia jadik kaler hijau.. percayalah, saya dah terkena (^^").

kw bentodiary said...

Aww....lovely Monster Inc. Bento ^_^

Anonymous said...

bestnyeee....

NedLi Sakurai said...

(^_^).. Thanx Karen.. and Anon, thanx for viewing my page, hope u like it.. (^-^)v..

kuizikel said...

iyman nak 2

NedLi Sakurai said...

Iyman nak? Nanti aunty buatkan. tp kena dtg kuantan (^_^)v

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...