Monday, June 03, 2013

Honey Bee Sushi Bento

I wake up late -Over slept (^^').. haha.. so no bento for me today.. There's no time to prepare anything this morning. But then, I would love to share this picture..


Honey Bee sushi roll with nuggets and cherry tomatoes


Actually bento honeybee nie dah buat lama dah.. last weekend. Buat ngan Uda hari tue.. Tetibakan nak makan sushi di hari ahad.. so buatla skit.

Bahagian kuning honeybee tue, kami mixkan nasi jepun dengan kuning telur hancur (yg telah direbus terlebih dahulu).. then gulungkan dalam seaweed (nori).. Untuk mata, smile dan garisan pada badan lebah pun guna nori jer..

Untuk pipi nan merah, kitorng guna tomato ketchup.. dan wings, uda tekapkan kepingan cheese, guna penekap yg kitorng beli kat Mr. DIYs hari sebelumnya.. dan alang² ader bekas bento baru (baru beli), kitorng susun dlm tue before ambil gambar .. so siaplaa Honey Bee Sushi Bento (^_^)..

Semangat giler! Sebab baru beli bebarang dan alatan bento sbnrnya.. sgt banyak dan hati bagai menari-nari bila jumpa tools tue kat Mr.DIYs hari tue.. ~okey 'hati bagai menari-nari' mmg sgt exaggerate!.. hahaha (^^')



Erm.. we will do more practices on this kind of sushi roll during weekend.. again.. later.. (^_^).



---------------------------------------------
[Update: June 7th, 2013]
//Credit to Bento Monster for the idea (^_^)v.



2 comments:

kw bentodiary said...

aww....awesome bee makisushi!

NedLi Sakurai said...

Hehe.. Actually I got the idea from someone else blog too.. but I can't remember the link.. Maybe I should track it back and give credit to him/her then.. (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...