Thursday, June 13, 2013

Aglio e Olio Spaghetti Bento


Aglio e Olio Malaysian style (^_^)


Hari nie.. goreng spaghetti bodo jer (^_^).. 

Bila buat Olio spaghetti nie, mesti teringat kat kakak aneem.. kitorng suka belek buku resepi sesama; kalau dia nak suh aku masak apa2 laaa.. Then ader satu hari tue.. Kakak Aneem selak selai-selai buku resepi sbb aku suruh dia pilih yg mana nak. "Nanti makngah try buatkan", kata aku.

Pastu dier tunjuk Olio spaghetti.. "Nie mcm mana nak sebut nie? kakak nak yg nie la, boleh?" heheh.. nasib baik mintak yg mudah.. Olio spaghetti nie yg penting, kena masak ngan olive oil, bawang putih dan herb.. then boleh laa nak topup apa2 kan.. xderlah kosong sgt nanti.

Selalunya.. diorng suka letak mushroom, seafood,.. tp aku suka letak isi ayam, broccoli dan bell paper.. sbb nak bagi nampak lebih colourful (^^')..


Okeylaa.. Jemput makan semua..




2 comments:

kw bentodiary said...

Yummy looking!! Must be very sedap ^_^

NedLi Sakurai said...

hehe.. thanks Karen, (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...