Monday, May 06, 2013

Panda Sandwich and Inarizushi Bento


Kani panda sandwich + Inarizushi + Orange + Roll tamago


Dah lunch?.. hehe.. saya dah (^_^)v.

Comel x sandwich bentuk panda nie? Hari nie walaupun x cukup masa.. tp sempat buat dua bekal sekali.. hohohoo.. satu untuk lunch, satu untuk breakfast.

Tak cukup masa actually pagi tadi.. Tak sempat nak touch up dan deko-deko.. mata panda pun x sempat nak letak nori spy nampak lebih galak (^^').. Ambil gambar pun kat meja office, guna camera phone jer.. selalu sempat ambil gambar di rumah..


Erm.. camner bleh buat sandwich panda? haha.. nie semua jasa uda ngan fara... diorng tolong belikan tekap roti nie kat DIY kat KL sana.. kata diorng.. asyik letak picks jer tuk hias bento.. biler nak buat yg ada mata dan bentuk² (^^")..




Actually.. mmg banyak giler tools tuk memudahkan kerja membuat bento nie.. Really cut the hours (for preparation) in half.

Dulu.. aku siap kagum giler ngan ibu-ibu di Japan sbb boleh buat mcm² bentuk kyaraben.. tp skrg dah kurng skit rasa kagum sbb diorng ader banyak kitchen tools tuk bantu diorng buat benda² nie semua.. ('_^ ) ingatkan bakat semula jadi..

keyla.. nanti nak try guna tools yg satu lagi, yg budak2 nie beli untuk aku hari tue .. tadi pagi x sempat nak guna.. hahaha..


// Mood: gumbira sbb dpt bento tools nie..




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...